full screen background image

PRI: Alain Delon câștigă Ursul de aur (1995)

Pe repede înapoi (PRI) – Lumea cinematografiei a fost mereu în centrul atenției publicului larg, unul dintre motive fiind irezistibila atracție exercitată de stelele acestei industrii.

Iar astăzi ne referim la un actor cunoscut de toată lumea – ALAIN DELON, care pe 9 februarie 1995 câștiga premiul “Ursul de aur” pentru întreaga carieră, la Festivalul de film de la Berlin.

În vârstă de 60 de ani atunci, francezul care a deținut roluri memorabile în “Rocco și frații lui”, “Zorro”, “Ghepardul”, “Laleaua Neagră” sau “Clanul sicilienilor” era recompensat pentru o prodigioasă carieră.

El primea aplauze la scenă deschisă din partea unei asistențe alcătuite din reputați regizori, scenariști și actori, unii dintre ei intersectându-și pașii artistici cu ALAIN DELON.

Tocmai de aceea și referințele care i s-au adresat în seara festivă a Festivalului de la Berlin au fost oglindite pe larg în presa de specialitate.

Ziariștii prezenți la fața locului l-au numit cel mai important actor francez al secolului XX, scoțând în evidență contribuția sa determinantă la dezvoltarea cinematografiei din Hexagon.

Emoționat după atâtea laude primite, ALAIN DELON a avut numai cuvinte frumoase la adresa colegilor cu care a lucrat de-a lungul timpului, dar a recunoscut, jovial, că a fost propulsat în cinematografie de către femeile care s-au îndrăgostit de el.

“Am nimerit în această meserie datorită femeilor, dar nu îmi pare rău!”, și-a încheiat spiciul actorul francez, stârnind, cu siguranță, amintiri frumoase în rândul multor doamne.

Bogdan Diaconiţa

 

Citeşte şi: https://vivafm.ro/2023/02/08/pri-mormant-de-faraon-descoperit-in-egipt-2006/

comments

comments