full screen background image

Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” : 50 de ani de excelență în educație

Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi”, instituția care a dat județului, țării și lumii numerioși specialiști, marchează în aceste zile jumătate de secol de la înființare. Manifestările prilejuite de această sărbătoare au debutat luni, 6 noiembrie și vor culmina vineri, 10 noiembrie, cu o festivitate, care va avea loc, începând cu ora 10:00, în sala de sport a colegiului.

Sărbătoarea reprezintă un prilej pentru conducerea instituției, colectivul de cadre didactice și elevi de a evidenția activitatea și rezultatele obținute de-a lungul anilor și de a-i omagia pe cei care au contribuit la dezvoltarea și promovarea acestei unități de învățământ.

La festivitate au fost invitați oficiali botoșăneni, foste cadre didactice, foști elevi, reprezentanți ai agenților economici parteneri ai acestei instituții de învățământ. De la sărbătoare nu vor lipsi cadrele didactice, elevii și reprezentanții părinților.

Scurt istoric

Colegiul Tehnic “Gheorghe Asachi” Botoșani a fost înfiinţat în septembrie 1973, ca Şcoala Profesională Botoşani, de pe lângă Întreprinderea “Electrocontact” Botoşani, funcţionând ca grup şcolar, având în acel an 5 clase de liceu și 12 de școală profesională, adică în jur de 650 de elevi de anul I.

Timp de 27 de ani a funcționat sub numele de Grupul Școlar Industrial „Electrocontact” Botoșani. Din septembrie 2000, noul nume a fost Grupul Școlar  “Gheorghe Asachi” Botoșani, iar din septembrie 2005 unitatea a devenit Colegiul Tehnic “Gheorghe Asachi” – primul și singurul de acest fel din judeţul Botoşani.

Dacă în anii ’80 Grupul Şcolar Industrial “Electrocontact” Botoşani ajunsese unul din cele mai mari şi mai apreciate grupuri şcolare din Moldova, numărul elevilor depăşind cu mult cifra de 2.000, după 1990 oferta şcolară a suferit mutaţii calitative, adaptări la cererea comunităţii şi la specificul economiei de piaţă. În acest an școlar, unitatea funcționează cu 5 clase teoretice pe fiecare nivel, 6 clase de învățământ tehnic, domeniile electric, electronică și mecanic, și cu câte două clase de școală profesională. Din anul 2007, colegiul are ca structură și o grădiniță cu 3 grupe.

Colegiul Tehnic “Gheorghe Asachi” este Școală Europeană

În Colegiul Tehnic “Gheorghe Asachi” învață 1.216 de elevi, care sunt îndrumați de 90 de cadre didactice.

Aprecierea de care se bucură liceul este datorată atât calităţii procesului de instruire şi educare a elevilor, finalizat prin rezultate foarte bune la examenele de bacalaureat şi admitere în facultăţi şi succese remarcabile la concursurile pe meserii şi olimpiadele şcolare, dar şi pentru buna pregătire în meserie a elevilor, mulți dintre aceștia, integrându-se rapid și eficient în sfera producției sau a serviciilor.

Eforturile unitare şi convergente ale întregului personal şi ale colectivului de elevi de la Colegiul Tehnic “Gheorghe Asachi” Botoşani au permis obținerea și în acest an a titulaturii de Școală Europeană”, a transmis profesorul Diana Moruzi, directorul colegiului.

Mulțumirile oficialului se îndreaptă către toți cei care au contribuit la succesul acestei unități de învățământ, de-a lungul anilor, profesorilor devotați, personalului auxiliar, elevilor și părinților care au făcut acest liceu să strălucească.

Marcăm împreună această aniversare specială și reflectăm cu mândrie asupra celor 50 de ani de excelență în educație. Pe măsură ce ne uităm în viitor, angajamentul nostru pentru excelență educațională și dezvoltarea personală a fiecărui elev rămâne neschimbat. Vom continua să inovăm și să adaptăm pentru a răspunde cerințelor unei lumi în schimbare și pentru a pregăti tinerii noștri pentru provocările viitoare”, a concluzionat Diana Moruzi.

Vă recomandăm să citiți și:

Protest auto pentru asfaltarea unui drum județean

comments

comments