full screen background image

Protest auto pentru asfaltarea unui drum județean

Mai mulți șoferi din Nordul județului Botoșani vor organiza vineri, 10 noiembrie, un marș auto pentru a atrage atenția asupra stării de degradare a Drumului Județean 293 Mileanca-Codreni-Puțureni-Coțușca.
Marșul ( cu aproximativ 50 de mașini) va pleca, la ora 10.00 din comuna Coțușca, având ca traseu Coțușca-Puțureni-Codreni-Mileanca-Săveni-Botoșani cu oprire în fața Consiliului Județean .
Protestatarii cer asfaltarea drumului, pentru care au inițiat și o petiție online, semnată de 156 de botoșăneni.

“Prin prezenta petiție, locuitorii satelor Codreni-Puțureni, ne exprimăm, din nou, dezamăgirea și îngrijorarea cu privire la starea deplorabilă a DJ293 Mileanca-Codreni-Puțureni-Coțușca.

Acest drum nu îndeplinește standardele minime europene și reprezintă un real pericol și o adevărată sfidare la adresa tuturor celor care sunt nevoiți să îl parcurgă zilnic sau săptămânal.

Infrastructura de o foarte proastă calitate are consecințe directe și din punct de vedere economic pentru locuitorii zonei. Astfel, cheltuielile de întreținere prin reparații ale autovehiculelor cetățenilor care circulă frecvent acest drum sunt cu mult mai mari decât ar trebui să fie în mod obișnuit.

Dat fiind faptul că o parte din drumurile județene din Botoșani au fost reabilitate, nu putem decât să observăm o distribuire discreționară a bugetului pentru modernizare.

Pentru bunăstarea tuturor locuitorilor acestui județ, ar trebui să conteze nevoile reale ale unei comune și nu culoarea politică.

Din acest motiv, vă solicităm să inițiați demersurile necesare, CU CELERITATE, pentru rezolvarea acestei probleme care persistă, în ciuda demersurilor și solicitărilor inițiate în ultimii șapte ani.

În MOD IMPERATIV solicităm a vă îndrepta atenția asupra Proiectului de Modernizare al DJ 293 Mileanca-Coțușca. ” se arată în petiția online.

Vă recomandăm să citiți și:

Vreme bună pentru repararea și întreținerea drumurilor județene

comments

comments