full screen background image

CAS informează despre obţinerea tratamentului cu Interferon

Interferon_Image_3549-PH     Pentru obţinerea tratamentului cu Interferon în hepatitele cronice virale B,C şi D, pacienţii trebuie să depună la CAS Suceava dosarele medicale originale întocmite de medicii specialişti, împreună cu o copie a acestuia, însoţite de o cerere datată şi dovada de asigurat.

Toate datele sunt introduse într-un program informatic care poate fi accesat doar de responsabilul CAS Suceava şi de Comisia de experţi a CNAS, comisie care aprobă acordarea tratamentului cu Interferon în hepatitele cronice virale B,C şi D.

În luna februarie, pe lista de aşteptare figurau un număr de 256 pacienţi pentru obţinerea tratamentului cu Interferon în hepatitele virale B, C şi D. De asemenea, în luna februarie se aflau deja în tratament 168 de pacienţi.

Începând cu luna martie, s-au transmis la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, în vederea aprobării, toate dosarele complete aflate pe lista de aşteptare, precum şi cele noi depuse de pacienţi la CAS Suceava.

Ca urmare a transmiterii acestor dosare, în perioada martie-mai 2013 au intrat în tratament alţi 68 de pacienţi care au primit aprobare de la comisia de specialitate a CNAS (comisie care se întruneşte săptămânal), în luna iunie vor intra în tratament încă 19 pacienţi, iar 172 dosare se află la comisia CNAS în vederea analizării şi aprobării.

Un număr de 42 dosare nu au putut fi transmise comisiei CNAS deoarece nu sunt actualizate, cu toate că pacienţii au fost informaţi de angajaţii CAS Suceava că trebuie să-şi reînnoiască analizele medicale.

Pe măsură ce pacienţii îşi actualizează documentaţia depusă, dosarele vor fi transmise la CNAS.

comments

comments




Leave a Reply

avatar