full screen background image

Teatrul Mihai Eminescu redevine bijuteria orașului

Cea mai valoroasă clădire de patrimoniu din municipiul Botoșani, nu doar din punct de vedere financiar, dar și cultural, a trecut printr-un amplu și greu proces de reabilitare, iar astăzi lucrările au ajuns la un procent de executare de 80%.
În interior șantierul este în desfășurare, avansat sau chiar finalizat la etajele superioare.
Teatrul a fost dotat cu lift, are un spațiu util mai mare cu 25%, iar sala de spectacol a fost redusă la 400 de locuri pe scaune dar și în loje. Pentru acestea a fost organizată o nouă licitație care a fost lansată deja, pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice.
Dotările tehnice de care va beneficia instituția vor fi de cea mai înaltă calitate. Pe șantierul de la Teatru lucrează, zilnic, peste 80 de muncitori ai firmei botoșănene D&D Construct administrată de Răzvan Chelărașu. Practic, peste câteva luni, edificiul va fi redat comunității, mult mai somptuos și mult mai confortabil decât era înainte de reabilitare.
Edilul Municipiului Botoșani ia în calcul ca această clădire să găzduiască și Filarmonica George Enescu.

Cosmin Andrei, primarul municipiului Botoșani:

 

Prima mare reabilitare a celui mai important edificiu cultural din municipiul Botoșani, concepută după planul original din 1912, a început în urmă cu 9 ani.

Vă recomandăm să citiți și:

Absolvenții invitați să își găsească de lucru la Bursă

comments

comments