full screen background image

Optim Diagnostic: Clinică ultramodernă, cu servicii medicale noi, la Botoșani

Botoșănenii au acces la servicii medicale performante într-o clinică nouă, ultramodernă, deschisă recent pe Bulevardul Mihai Eminescu, nr. 39, la intersecția străzii Armoniei cu bulevardul Mihai Eminescu.

Centrul Optim Diagnostic Botoșani, oferă servicii medicale la standarde de excelență și echipă de cadre medicale specializate cu o vechime de peste 10 ani în domeniul imagisticii medicale de performanță și pregătite în orice moment să se dedice fiecărui caz în parte.
Echipamentul Amira BioMatrix de 1,5 Tesla, de la Siemens, oferă o combinație unică de tehnologie de tip rezonanță magnetică, softuri și aplicații clinice şi răspunde cu succes oricărei încercări, grație tehnologie Siemens integrate.
Centrul oferă pacienților posibilitatea efectuării de scanări prin rezonanță magnetică nucleară, urmând ca în decursul acestui an să poată fi efectuate și mamografii, ecografii și colonoscopii cu sedare, cu ajutorul aparatelor ultramoderne și al personalului dedicat.
Serviciile sunt contracost, însă pentru unele investigații clinica are și contract cu Casa de Asigurări de Sănătate.
Centrul Optim Diagnostic Botoșani este dotat cu mai multe aparate de ultimă generație, care permit  prestarea unui serviciu unic la Botoșani: efectuarea de investigații imagistice de tip RMN cu sedare.
Aceste investigații se realizează cu ajutorul echipamentului, care oferă precizie și siguranță în diagnostic, grație ultimei tehnologii Siemens integrate.
Examinarea RMN cu sedare are scopul de a elimina anxietatea și disconfortul pacientului. Aceasta se recomandă, de regulă, persoanelor anxioase sau care suferă de claustrofobie, copiilor care nu pot sta 20-30 de minute nemișcați, pacienților necooperanți (de exemplu persoanele care suferă de demență) pentru care investigația RMN este vitală, pacienților care au mișcări involuntare ale membrelor din cauza diferitelor patologii asociate (boala Parkinson),  pacienților care nu rezistă în poziția de decubit dorsal din cauza durerii (hernii discale, fracturi, metastaze osoase).
Tot aici se pot efectua examinări RMN fără sedare.

Noua clinică efectuează colonoscopie și endoscopie, cu sau fără sedare, mamografie, ecografie și consultații.

Optim Diagnostic militează pentru prevenția cancerului mamar revoluționând sfera investigațiilor senologice în nordul Moldovei și în Bucovina.

RMN sân – o investigație complementară ecografiei mamare și mamografiei, necesară fiindcă unele forme de cancer nu au expresie pe imaginea ecografică și nici pe cea mamografică, aici intervenind sensibilitatea de peste 98% a RMN-ului.

Mamografie digitală cu tomosinteză – denumită și mamografia 3, este metoda cea mai nouă și avansată de depistare a cancerului de sân în fază incipientă, chiar cu doi ani înainte ca nodulul să poată fi palpat.

Ecografie mamară unilaterală și bilaterală – este una dintre cele mai simple tehnici de diagnostic al afecțiunilor mamare, recomandată femeilor de orice vârstă, prin care sânii sunt investigați cu ajutorul ultrasunetelor.

La Optim Diagnostic pacienții pot beneficia de servicii de imagistică cardiovasculară la standarde europene: evaluarea multiparametrică a prostatei, RMN pelvis cu protocol pentru endometrioză, spectroscopia, tractografia, perfuzia cerebrală și enterografia prin RMN și nu în cele din urmă RMN Cord, car nu s-a făcut niciodată în Botoșani.

Prin această procedură imagistică medicul vizualizează în profunzime componentele detaliate ale cordului, inclusiv a camerelor şi valvelor, fără ca pacientul să fie nevoit să treacă prin cateterizarea cardiacă. Testul nu utilizează radiaţii, astfel încât este ideal pentru investigaţii repetate necesare pacienţilor cu probleme cardiace congenitale.

Scan Expert are deschise clinici în Iași, Neamț, Timișoara, Brașov și Galați. Clinica de la Botoșani a fost inaugurată joi, 19 octombrie, în prezența mai multor medici și specialiști.
Sediul a fost sfințit de un sobor de preoți: protopopul Petru Fercal, călugări și stareții Mănăstirilor NEAMȚ, SECU, PETRU VODĂ și COȘULA.

Gabriel Valet, administratorul Scan Expert: 

Claudia Hușman, manager Optim Diagnostic, subliniază că, prin deschiderea acestui centru, botoșănenii nu vor mai fi nevoiți să se deplaseze în alte județe pentru o serie de investigații care până acum nu se făceau la Botoșani:

Claudia Hușman, manager Optim Diagnostic:

 

Optim Diagnostic este deschis:

– de luni până vineri de la 8:00 la 20.00

– sâmbăta de la 8:00 la 14:00.

Pentru programări și detalii puteți apela: 0740.727272 și 0745.727272 

Contact electronic: botosani@optimdiagnostic.ro.

 

comments

comments