full screen background image

Continuă lucrările de canalizare la Miroslava

Primăria Comunei Miroslava continuă lucrările de canalizare finanțate prin intermediul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”. În prezent se lucrează pe strada Mărului din satul Valea Adâncă, iar ulterior se va acționa pe continuarea străzii Prunilor.

Ce localități sunt vizate

În cazul acestui proiect sunt vizate satele Găureni, Miroslava, Uricani, Valea Adâncă, Valea Ursului și Vorovești. La final, rețeaua de canalizare va fi extinsă pe 38 de străzi. La acestea se adaugă și o serie de lucrări pe trei drumuri de exploatare, respectiv pe DJ248A.
Licitația organizată în acest sens a fost câștigată de asocierea formată din Casrep SRL (lider), Lucimar SRL, Enviro Construct SRL și YDA Proiect Consulting SRL. Valoarea contractului este de 34,73 milioane lei, durata acestuia fiind până la sfârșitul anului viitor. În total vor fi realizați 31.205 metri de rețea de canalizare gravitațională, 5.353 metri de conducte de refulare și 13 stații de pompare ape uzate. Cererea de finanțare a fost depusă în noiembrie 2021 și aprobată în august 2022, iar lucrările au început în aprilie 2023.
Proiectul va fi de durată și va presupune inclusiv devieri de circulație, dar și racorduri ale proprietăților. Primăria roagă insistent locatarii de pe străzile incluse în cadrul proiectului menționat să realizeze cât mai repede racordarea proprietăților la celelalte sisteme de utilități (apă potabilă, gaze naturale, energie electrică etc.). Carosabilul va fi adus la forma inițială doar după finalizarea lucrărilor privind utilitățile ale tuturor proprietăților de pe respectivele străzi.

comments

comments