full screen background image

“Cupa Interetnică Bucovina”, o nouă reuşită

În perioada 27-28 mai, a avut loc în municipiul Suceava, cea de-a XIII-a ediție a “Cupei Interetnice Bucovina”.

Anul acesta, participanții au făcut parte din rândul minorităților etnice din Bucovina provenind din comunități locale sau aparținând unor organizații: ucraineni – Ansamblul Kozaciok Bălcăuți, poloni – Uniunea Polonezilor din România, Soloneț, germani – Asociația Româno-Germană Bukowina, romi – comunitatea romă de la Gulia Dolhasca, italieni – RO.AS.IT Asociația Italienilor din România.

De asemenea au participat invitați de acum tradiționali din Cernăuți Ucraina (membrii ai administrației Regionale Cernăuți) și Republica Moldova .

Programul manifestărilor sportive a început vineri, la ora 19.00, la Sala Liceului cu Program Sportiv Suceava, unde a avut loc meciul de fotbal între angajați ai administrației sucevene și cei ai Regiunii Cernăuți.

Partida s-a terminat cu scorul de 8-7 pentru oaspeți.

De precizat este faptul că în data de 19 mai a avut loc meciul tur, la Cernăuți, unde formația noastră a câștigat la loviturile de departajare, după ce la finalul timpului regulamentar de joc a fost 10-10.

Deschiderea oficială a “Cupei Interetnice Bucovina 2016” a avut loc sâmbătă, 28 mai, pe terenul sintetic al LPS Suceava, în prezența domnilor Mihai Androhovici, Vicepreședinte al Federație Române Sportul pentru Toți și Nelu Todireanu, Președinte al Fundației ANA.

După deschiderea festivă, băieții s-au întrecut într-un turneu de fotbal, iar fetele s-au confruntat în sala de jocuri a Liceului cu Program Sportiv Suceava la badminton, tir cu arcul, airsoft, jocuri dinamice și activități de fitness-aerobic.

Turneul de fotbal a fost câștigat, în acest an, de către Comunitatea Romă de la Gulia Dolhasca. Locul doi, după un meci aprig disputat a fost ocupat de Comunitatea Ucraineană – Ansamblul Kozaciok Bălcăuți. Locul trei a fost ocupat de Comunitatea Germană – Asociația Româno-Germană Bukowina.

Activitățile sportive s-au încheiat după amiază, lăsând locul celor culturale.
Începând cu ora 17.00, echipele participante au schimbat echipamentul sportiv cu costumele tradiționale.

În aula Liceului cu Program Sportiv Suceava au fost aduse în scenă costume, dansuri, cântece și poezii ale minorităților etnice invitate, arătându-ne că tradițiile populare sunt ridicate la rang de artă.

Toate aceste manifestări au fost posibile datorită sprijinului oferit de Federația Română Sportul pentru Toți și Asociația Județeană Sportul pentru Toți Suceava în parteneriat cu Liceul cu Program Sportiv Suceava, Fundația ANA și Asociația Juventus.

Un aport substanțial l-au avut voluntarii “Sportul pentru Toți”, fără de care activitățile nu ar fi fost atât de bine puse în practică.

Proiectul a făcut parte din MOVE Week 2016 #MoveWeek  #NowWeMove, coordonat la nivel european de ISCA Danemarca.

comments

comments




Leave a Reply

avatar