full screen background image

BREAKING BEAUTY CU IOANA CIURARU

Breaking Beauty

 

Descrierea emisiunii

Emisiunea Breaking Beauty va implica ascultătorii noștri într-o discuție săptămânală despre tot ce înseamnă frumusețea – cea mai puternică armă a unei femei! Vom acoperi subiecte precum ultimele noutăți in materie de skincare, cum sa scăpăm de coșuri, perfecționarea rutinei de make up, mituri despre îngrijirea tenului și vom răspunde, împreuna cu specialiști din domeniu, întrebărilor și curiozităților voastre. Aceasta emisiune are scopul de a va ajuta sa călătoriți in lumea frumuseții, sa obțineți rezultate reale și sa va bucurați de o piele sănătoasă!

 

Promo

– Sunt Ioana Ciuraru si te invit in fiecare vineri de la ora 10 in cadrul emisiunii Breaking Beauty sa descoperim împreuna secretele din lumea frumuseții. Dacă vrei sa fii la curent cu ultimele noutăți in materie de skincare, fashion și make-up, specialiștii in domeniu vor fi gata sa răspundă curiozităților tale!

Breaking BEAUTY – Frumusețea este naturala dar trebuie păstrata!

 

DESFASURATOR EMISIUNE

Buna ziua si bun găsit la emisiunea BB, numele meu este Ciuraru Ioana, sunt gazda emisiunii bb si sunt recunoscătoare sa fiu astăzi alături de voi.  

Dragi ascultători, vreau sa deschid cel mai cerut subiect, protecția solară. Cu toții cred ca ați auzit pana acum cat de important este sa folosim protecția solara pentru a ne menține pielea cat mai sănătoasă, dar știți care este motivul concret pentru a face acest lucru? Ei bine, pielea noastră lucrează pentru a ne proteja de radiațiile ultraviolete dăunătoare, motiv pentru care ar trebui sa folosim protecție solara in fiecare zi. Da, Chiar si in zilele înnorate, pielea noastră este vulnerabila in fata razelor soarelui, iar daca nu o protejam corespunzător, riscam sa ne confruntam cu pete pigmentare, riduri si chiar cu, cancer de piele.

Una dintre cele mai mari schimbări pe care o puteți face in rutina zilnica pentru a va proteja pielea este sa aplicați o loțiune de protecție solara in fiecare dimineața si din nou pe parcursul zilei. De asemenea, este esențial sa mergeți la un control dermatologic de rutina o data pe an. Haideți sa va prezint care sunt beneficiile utilizării zilnice a loțiunii de protecție solară: reduce riscul de arsuri solare, previne semnele îmbătrânirii pentru ca expunerea repetata la soare cu fără protecție poate provoca deteriorarea elastinei, colagenului si celulelor pielii. In timp, acest lucru poate duce la semne premature de îmbătrânire, inclusiv decolorare, riduri, linii fine si un aspect tern al pielii. Protecția solara sau SPF-ul reduce si riscul apariției cancerului de piele deoarece folosirea acesteia in fiecare zi, chiar si atunci când este înnorat, reprezintă una dintre cele mai bune modalități de a preveni aceasta boală. Statisticile arata ca unul din fiecare trei cancere diagnosticate in fiecare an este cancerul de piele, incidenta fiind din ce in ce mai mare odată cu trecerea timpului, la fel si mortalitatea cauzata de acest tip de cancer.

 

Tot SPF-ul previne și apariția petelor pigmentare. Aceste pete sunt adesea numite si “pete solare” sau “pete hepatice” si sunt de obicei de culoare maro. Se dezvolta de cele mai multe ori pe fata, cap si brațe si pot afecta atât bărbații, cat si femeile. Chiar dacă nu suntem obișnuiți cu asta, atât femeile cat si bărbații ar trebui sa aibă o rutina de îngrijire a pielii.

Poate ca una din întrebările cele mai frecvente este cum alegem o loțiune de protecție solară potrivită pentru noi. Ei bine, alegerea unui produs de protecție solara poate fi copleșitoare, având in vedere abundenta de opțiuni disponibile. Sfatul specialiștilor este sa încercați produsele dermato-cosmetice dar puteți sa acordați atenție si produselor coreene pentru ca le puteți găsi online la prețuri accesibile iar calitatea lor este incomparabila.

 

Știu ca multe dintre voi va confruntați  cu întrebări precum, “Dar cum sa îmi fac o rutina?”, “care sunt pașii acesteia”, “ce produse sa aleg” iar lista poate continua, așa ca orice curiozitate pe care o aveți ne-o puteți scrie pe contul de Instagram breaking.beauty iar eu, împreună cu specialiști in domeniul frumuseții, va vom sta la dispoziție cu toate răspunsurile necesare.

  • jingle scurt cu anunt cont de instagram
  • Apropo, daca nu ne ați dat încă follow pe instagram nu ezitați sa o faceți! Breaking.beauty, acolo ne puteți adresa toate întrebările si curiozitățile dumneavoastră.

 

Suntem la emisiunea Breaking Beauty si vorbim in continuare despre rutina completa de skincare, rutina ce nu ar trebui sa lipsească din viața de zi cu zi!

Schimba exprimarea la persoana a II-a plural!

Una dintre întrebările pe care le întâlnesc cel mai des este: „Contează in ce ordine aplicam produsele de skincare?” sau „Care este ordinea corecta a aplicării acestora?”, rămâneți alături de noi pentru a afla! Pauza muzica

Sper ca sunteți in continuare pe frecventele Viva fm pentru ca așa veți descoperi care sunt sfaturile si sugestiile experților in materie de beauty!

Așadar, pentru întreținerea frumuseții și sănătății tenului, este nevoie de o rutină de îngrijire zilnică, adaptată nevoilor pielii dumneavoastră. Dar v-ați întrebat dacă ordinea în care aplicați produsele contează în absorbția optimă a substanțelor active din produsele de skincare?

Potrivit specialiștilor, ordinea aplicării este foarte importantă, deoarece pielea este structurată să blocheze penetrarea substanțelor străine, ca metodă de autoapărare, iar intenția este ca produsele folosite să fie absorbite în profunzimea sa. Astfel, având în vedere că numai o mică parte din substanțele active sunt absorbite în piele, este important ca ele să fie aplicate în ordinea corectă, pentru rezultate cât mai eficiente.  De asemenea, regula de aur, și cea mai simplă, este să aplicați produsele în ordinea densității. Așadar, produsele cele mai fluide vor fi aplicate primele, iar cele mai dense, la final. De regula, Produsele tip cremă sunt bogate în ingrediente emoliente, care formează o barieră de protecție a pielii și blochează evaporarea celor fluide, deci vor fi aplicate, mereu, la final.

Haideți sa vedem, împreună, cum ar trebui sa arate o rutina de dimineață care sa satisfacă toate nevoile pielii dumneavoastră.

(Rutina de dimineață)

 

În principiu, rutina de dimineață trebuie să cuprindă curățare, fotoprotecție, ingrediente antioxidante și hidratare. Prin urmare, primul pas constă în aplicarea unui produs de curățare solubil în apă, care are rolul de a elimina impuritățile acumulate de pe așternut și excesul de sebum de peste noapte. Indiferent de tipul de ten, produsul de curățare trebuie să fie blând, pentru a nu irita pielea.

Al doilea pas este tonifierea pielii cu un toner lichid, hidratant, care are rolul de a pregăti pielea pentru produsele următoare. Orientați va după un toner bogat în acid hialuronic sau alte ingrediente cu rol umectant, pentru o hidratare optimă. Acidul hialuronic reține apa în țesuturi și facilitează aplicarea următoarelor produse din rutină. Acest pas nu este obligatoriu, dar beneficiile utilizării unui toner hidratant sunt vizibile chiar de la prima utilizare.

Pasul trei constă în aplicarea unui produs care va va proteja fața de factorii de mediu, precum praf și poluare. Așadar, veți avea nevoie de un ser cu proprietăți antioxidante. Antioxidanții creează o barieră împotriva stresului oxidativ, au proprietăți antiinflamatorii și anti-aging. O cantitate mică de ser, distribuită uniform pe toată suprafața tenului, este suficientă pentru întreaga zi. Câteva ingrediente antioxidante, recomandate de experții emisiunii, deosebit de eficiente, sunt vitamina C, extractul de fasole roșie japoneză și ceaiul verde.

Următorul pas este aplicarea cremei de ochi. Potrivit medicilor dermatologi, crema de ochi trebuie integrată în ritualul de îngrijire al pielii chiar de la 20 de ani, cu scop de întreținere. De ce? Pielea din jurul ochilor este deosebit de subțire și sensibilă, deci are nevoie de îngrijire specială, pentru evitarea adâncirii cutelor de expresie de la baza acestora. Optați pentru un produs cu ingrediente puternic hidratante, precum unt de shea, glicerină sau vitamina E.

Urmează pasul cinci, care este opțional și destinat persoanelor cu ten acneic. In consecința, veți avea nevoie de un tratament topic pentru acnee, preferabil un produs concentrat care se aplică direct pe erupții. Aveți mare grija să nu aplicați o cantitate prea mare, pentru că există riscul să va iritați pielea. Caută un produs formulat cu peroxidul de benzoil sau acid salicylic.

Pasul șase constă în hidratare. Dacă produsul dumneavoastră de fotoprotecție este suficient de hidratant, nu veți avea nevoie de o cremă separată, dar dacă aveți tenul uscat sau atopic, atunci este recomandat să aplicați și un produs hidratant înainte de SPF. În plus, crema hidratantă va sigila toate produsele aplicate anterior, ceea ce va permite o absorbție mai bună a ingredientelor active. Căutați o cremă hidratantă potrivită nevoilor tenului dumneavoastră – mai lejeră pentru tenul mixt sau gras și mai consistentă pentru tenul uscat, sensibil sau atopic.

La urma urmelor, Ultimul pas este aplicarea cremei cu protecție solară. Și aici va trebui să aveți grijă la nevoile tenului dumneavoastră, mai ales că filtrele de protecție UV pot face aplicarea cremei mai dificilă, lăsând o peliculă albicioasă însă, Cel mai important aspect de reținut aici este cantitatea necesară: veți avea nevoie de aproximativ 1 linguriță de cremă pentru acoperirea tenului și gâtului. Mai presus de toate, Aplicarea cantității corecte asigură protecția necesară pe parcursul întregii zile.

Am vorbit despre rutina de dimineață dar nu putem uita rutina de seara, așa ca rămâneți cu noi pentru a afla care sunt indicațiile specialiștilor cu privire la o rutina care sa cuprindă toate cele necesare tenului dumneavoastră. Pauza muzicala

Am revenit pe frecventele viva fm cu indicațiile promise anterior.

(Rutina de seară)

Prin urmare, Primul pas constă în demachiere, preferabil cu un produs de curățare solubil în ulei. Astfel, veți îndepărta cu blândețe rimelul, tușul și alte produse de machiaj dificil de eliminat. Este important de reținut că produsele de curățare uleioase sunt bune chiar și pentru tenul problematic, predispus la acnee. Important este să alegeți un produs cât mai lejer, care să elimine delicat impuritățile și să se îndepărteze eficient de pe piele.

Următorul pas presupune curățarea în profunzime a pielii, atât pentru a elimina reziduurile de machiaj, cât și excesul de sebum și impuritățile acumulate peste zi. Aici veți avea nevoie fie de un cleanser solubil în apă, fie de o pudră de curățare bogată în ingrediente purifiante și antioxidante, precum ceai verde, cărbune de bambus sau extract de fasole roșie japoneză. Așadar, Curățarea trebuie să fie delicată, dar eficientă, astfel încât să nu rămână reziduuri pe piele, dar să nu rămâneți cu senzația de ”piele strânsă”.

Pasul trei este din nou, despre tonifiere. Același toner hidratant va trebui aplicat, după curățare, și seara. Nu veți avea nevoie de două produse diferite, atât timp cât tonerul ales conține ingrediente bune. Aplicați-l cu mișcări ample, dinspre bărbie spre pomeți.

Urmează crema de ochi, care poate fi aceeași cremă de zi sau puteți plusa cu o cremă de ochi pe bază de retinol, care are puternic efect anti-aging. Aplicarea trebuie să fie blândă, cu mișcări circulare, de preferat este sa fie făcută cu degetul inelar.

 

Pasul cinci este dedicat tratamentului – fie că vorbim de acnee, rozacee, melasmă sau anti-aging, aici veți integra produsul care se potrivește cel mai bine problemei dumneavoastră. Aici intră, de obicei, acizii cu rol exfoliant, tratamentele anti-acneice, acidul azelaic – pentru rozacee sau melasma, și tratamentele pe bază de retinol.

Ei bine, Ultimul pas este, desigur, hidratarea. Puteți opta pentru folosirea aceleași creme hidratante de zi sau, dacă simțiți nevoia de ceva mai consistent, puteți alege o cremă hrănitoare, bogată în uleiuri naturale, precum shea, jojoba sau sâmburi de struguri, pe care o puteți aplica într-o cantitate mai generoasă, ca o mască, pe care să o lăsați să acționeze peste noapte. Din nou, va trebui să aveți grija la nevoile tenului dumneavoastră, în așa fel încât să nu dezechilibrați bariera naturală a pielii.

Dragi ascultători, Breaking beauty, discuția de astăzi a luat sfârșit. Va mulțumesc si va aștept cu nerăbdare întrebările pentru emisiunea de săptămâna viitoare! Subiectul principal va fi ingredientul minune „retinolul”. Daca nu ne-ați dat follow pe instagram, va reamintesc sa o faceți pentru ca acolo ne puteți adresa mie si experților in domeniul frumuseții toate curiozitățile dumneavoastră.

 

comments

comments