full screen background image

Moldova vrea stadioane. Ce soluții există

Infrastructura sportivă din regiunea Moldovei este una deficitară iar acest lucru poate fi observat cu ușurință și în Iași. La finalul partidei dintre Politehnica Iași și Dinamo București, mii se suporteri prezenți pe ,,Emil Alexandrescu” din Copou au scandat că își doresc un stadion nou. Cu toate acestea, municipalitatea ieșeană susține că nu dispune de fondurile necesare pentru construirea unei noi arene sportive.

Situația înregistrată la Iași este prezentă și în alte mari orașe din regiunea de nord-est. Acest lucru este cunoscut și de către clasa politică. Mihai Chirica, primarul municipiului Iași, a vorbit pentru Viva FM despre situația înregistrată în teritoriu.

,,Este adevărat, în regiunea Moldovei avem stadioane vechi, stadioane ieșite din uz. Iașul are un stadion vechi, care trebuie schimbat. În acest moment avem proiect pentru stadion, este vorba despre o arenă de aproximativ 20.000 de locuri. O arenă modernă, la cele mai înalte standarde. Singurul lucru care ne lipsește este finanțarea. Astfel, stăm cu ochii ațintiți către sacul fără fund al Guvernului. Sperăm că vom obține banii necesari pentru construcția unui stadion”, a precizat primarul Mihai Chirica.

Situația, la fel în toată Moldova

Edilul Iașului a vorbit și despre situația întâlnită în alte orașe din nord-estul țării. Totodată, acesta a punctat dorința de a avea un stadion ce poate găzdui partide importante.

,,Și alte orașe din Moldova se confruntă cu aceeași situație: Botoșaniul are stadion între blocuri, la fel și Vasluiul. Suceava are tot un stadion vechi iar cel din Bacău a ajuns într-o stare avansată de degradare. Ne dorim să avem în Iași un stadion pe care să putem organiza meciuri în competiții europene. Totodată, vrem să putem găzdui chiar și echipa națională a României”, a adăugat Mihai Chirica.

Chiar dacă arena din Iași este una veche, conducerea Politehnicii a făcut numeroase renovări și modernizări. Astfel, arena poate asigura condiții optime atât pentru jucători cât și pentru suporteri. Tot anul acesta, stadionul din Copou va fi dotat cu o nouă tabelă. Astfel, s-a demerat deja o licitație, valoarea investiției fiind de aproximativ 100.000 de euro.

Citește și:

https://vivafm.ro/2023/05/17/licitatia-privind-realizarea-de-alei-pietonale-in-mai-multe-sate-din-comuna-miroslava-finalizata/

comments

comments