full screen background image

Filmele care vor rula la Cinema Ateneu

Luna mai este luna filmelor de artă la Cinematograful Ateneu din Iași, iar miercuri, pe 10 mai 2023, ne întâlnim cu universul lui Federico Fellini și cu farmecul personal al lui Marcello Mastroianni în pelicula La Dolce Vita

Tot luna mai aduce o proiecție specială a filmului Boss, regizat de Bogdan Mirică, iar la achiziționarea unui bilet pentru 13 mai 2023, cinefilii primesc unul gratis. Noul film de la regizorul și scenaristul Câini & Umbre prezintă un jaf tumultos, inspirat dintr-o poveste reală.

Una dintre cele mai iubite, fotografiate, aclamate, discutate, spionate femei de pe planetă este prezentată pe marele ecran. Viața Reginei Elisabeta a II-a este înfățișată în documentarul-eveniment Elisabeta a II-a: Portretul Reginei (Ritratto di regina), în regia lui Fabrizio Ferri.

Tot în săptămâna 10-14 mai 2023, are loc premiera filmului Clubul femeilor dezlănțuite 2 (Book Club: The Next Chapter), unde ne întâlnim cu cele patru prietene într-o aventură în romantica Italie.

Din capitolul de premiere, Toate fricile lui Beau (Beau Is Afraid) se va vedea sâmbătă, 13 mai 2023, pe marele ecran de la Cinematograful Ateneu. În filmul eveniment regizat de Joaquin Phoenix, Beau își confruntă trecutul, prezentul și viitorul, iar în cele din urmă este nevoit să-și depășească cele mai întunecate frici pentru a-și îndeplini visele. 

Pentru cei mici, săptămâna aceasta aduce două animații de aventură. Sâmbătă pornim în aventură spre Calea Lactee alături de Peter în filmul Moonbound  (Aventuri până la Lună și înapoi). Iar duminică, 14 mai 2023, facem cunoștință cu Mavka – Zâna Pădurii, desenul animat din universul scriitoarei Lesya Ukrainka (Cântecul Pădurii).

Biletele sunt puse în vânzare pe www.cinemaiasi.ro și la casieria Ateneului Național din Iași, la prețul de 15 lei/bilet. 

Filmele vor putea fi vizionate conform programului, astfel:

Miercuri, 10 mai 2023

18.00 – Elisabeta a II-a: Portretul Reginei – Ritratto di regina – (regia Fabrizio Ferri) – AG

20.00 – La Dolce Vita – (regia Federico Fellini) – AP 12 – Proiecție în cadrul programului Filme de Artă la Cinema Ateneu

 

Sâmbătă, 13 mai 2023

13.00 – Moonbound – Aventuri până la Lună și înapoi – (regia Ali Samadi Ahadi) – 2D/Dublat – AG

15.00 – Clubul femeilor dezlănțuite 2 – Book Club: The Next Chapter – (regia Bill Holderman) – PREMIERĂ – AP 12

17.00 – Toate fricile lui Beau – Beau Is Afraid – (regia Ari Aster) – PREMIERĂ – AP 12

20.15 – Boss – Boss – (regia Bogdan Mirică) – N 15 – Nerecomandat sub 15 ani – *Proiecție specială: la un bilet cumpărat primești unul gratuit

 

Duminică, 14 mai 2023

11.00 – Mavka. Zâna pădurii – Mavka. The Forest Song – (regia Oleh Malamuzh, Oleksandra Ruban) – 2 D/Dublat – AG

13.00 – Clubul femeilor dezlănțuite 2 – Book Club: The Next Chapter – (regia Bill Holderman) – AP 12

15.00 – Elisabeta a II-a: Portretul Reginei – Ritratto di regina – (regia Fabrizio Ferri) – AG

 

Preț bilet normal: 15 lei

 

Detalii pe:

Facebook: Cinema Iași

Site-ul www.cinemaiasi.ro

Vă recomandăm să citiți și:

Portal de Open Data la Primăria Iaşi

Medalia de aur pentru Iași, la cea mai mare competiție de branding din Europa

Ieșean, pilot pe avioane de linie la 22 de ani

comments

comments