full screen background image

Portal de Open Data la Primăria Iaşi

Primăria Municipiului Iași a lansat portalul Open Data: https://iasi.oras.digital/, un instrument inovator care va ajuta comunitatea ieșeană să acceseze și utilizeze informațiile publice.

Acesta oferă cetățenilor și companiilor acces la date și informații despre diverse aspecte ale comunității, de la date turistice, despre sistemul de învățământ sau cel de sănătate până la date despre transportul public și salubrizare. Pe măsură ce Primăria Municipiului Iași va dezvolta noi seturi de date, acestea vor fi afișate pe portal.

Portalul Open Data oferă o varietate de instrumente de căutare și vizualizare a datelor, permițând utilizatorilor să acceseze atât informații în timp real, cât și arhive de date statistice. Utilizatorii au posibilitatea să descarce și să exporte datele în formate ușor de utilizat.

Ne dorim ca portalul Open Data să devină un proiect colaborativ și de aceea invităm toate instituțiile, companiile sau ONG-urile care doresc să își deschidă datele să le publice pe acest portal, evident cu menționarea proprietarului. Având o varietate de date deschise cât mai mare vom încuraja inovarea, dezvoltarea de aplicații utile ieșenilor și îmbunătățirea proceselor de decizie în diverse domenii. Vă invit să explorați portalul și să ne transmiteți sugestiile și opiniile dumneavoastră! Împreună putem construi un oraș mai modern, mai inteligent și mai apropiat de cetățeni!”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Vă recomandăm să citiți și:

Medalia de aur pentru Iași, la cea mai mare competiție de branding din Europa

Ieșean, pilot pe avioane de linie la 22 de ani

Premii pentru doi asistenți sociali ieșeni

Rezidențele Șotron: Burse de creație pentru autori din România și Ucraina

comments

comments