full screen background image

Creșa Miroslava va fi extinsă

Creșa Miroslava va fi extinsă. Concret, Primăria Comunei Miroslava va construi un nou corp de clădire cu aceeași funcțiune în continuarea actualei unități de învățământ antepreșcolar.

Potrivit autorităților locale, în urma extinderii, suprafața construită va crește de la 486,60 metri pătrați (cât are în prezent creșa) la 1.724,77 metri pătrați. Pe lângă construcția propriu-zisă, investiția include amenajarea parcării auto, a spațiului de joacă, a spațiului de recreere și a spațiilor verzi.

Investiția are o valoare totală estimată de 10,98 milioane lei, finanțarea urmând a fi asigurată prin intermediul Programului Național de Construcții de Interes Public sau Social – Subprogramul „Unități și Instituții de Învățământ de Stat”, desfășurat de Compania Națională de Investiții (CNI). Durata de realizare a lucrărilor este de 16 luni. Obiectivul general al proiectului constă în extinderea creșei existente cu încă șapte grupe de copii”, se arată într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, noul corp de clădire va cuprinde spații pentru activități, spații pentru dormit, spațiu de depozitare cărucioare, spații pentru materiale didactice, spațiu multifuncțional, spațiu depozitare olițe, spațiu depozitare lenjerie murdară, spațiu depozitare lenjerie curată, vestiare, grupuri sanitare (inclusiv pentru persoane cu dizabilități) etc.

Documentația și indicatorii tehnico-economici aferenți au fost aprobați de consilierii locali prin votul exprimat, în unanimitate, în cadrul ședinței din 31 ianuarie 2023.

Pe lângă construcția propriu-zisă, proiectul aprobat de Consiliul Local prevede demolarea fostului sediu al primăriei (clădire ce găzduiește arhiva primăriei, biblioteca comunală și sediul Servicii Publice Miroslava), clădirea cabinetului veterinar și alte anexe.

Actuala creșă a fost realizată și recepționată în anul 2021.

 

Vă recomandăm să citiți și:

Primăria Miroslava va realiza un centru de zi pentru copiii aflați în situație de risc de separare de părinți

Acțiune de ecologizare în satul Balciu, comuna Miroslava

A fost finalizată licitația pentru lucrările de canalizare din Miroslava

Primăria Miroslava a demarat licitația pentru realizarea de alei pietonale în mai multe sate

comments

comments