full screen background image

Primele intervenții de transplant renal din 2023

Gest suprem făcut de familia unui ieșean. Doi pacienți dependenți de dializă au primit câte un rinichi de la un donator cadaveric. Sunt primele intervenții de transplant renal de la donator cadaveric efectuate anul acesta. Este vorba despre un bărbat din Iași, internat la Spitalul de Neurochirurgie, aflat în moarte cerebrală, iar familia acestuia a fost de acord cu prelevarea organelor.

Primul pacient care a primit o nouă șansă la viață, este un pacient de 52 de ani, cu diabet zaharat de tip 1 și insuficiență renală secundară diabetului. Făcea dializă din 2017 în Focșani, județul Vrancea. Al doilea pacient, de 55 de ani, din Galați, cu boala genetică polichistică renală și dializă din 2020. În cel de al doilea caz a fost nevoie și de nefrectomie înainte de transplant”, a anunțat purtătorul de cuvânt al Spitalului „Dr. C. I. Parhon” din Iași, Dr. Ionuț Nistor.

Ambele intervenții au fost efectuate cu succes, au fost intervenții complexe din cauza afecțiunilor asociate ale pacienților, dar finalizate cu succes de echipa chirurgicală.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Reformă la UMF Iași: evaluare digitală 

Angajaţii Salubris Iaşi, monitorizaţi prin GPS

comments

comments