full screen background image

Angajaţii Salubris Iaşi, monitorizaţi prin GPS

La Iași, cei 180 de angajați ai serviciului de salubritate (Salubris Iași) primesc în fiecare dimineață, când intră în tură, un mic dispozitiv cu GPS, pe care-l poartă în buzunar timp de opt ore, cât sunt la muncă. Așa se asigură reprezentanții Salubris Iași că străzile sunt măturate exact cum este prevăzut în grafic.

„Acum ceva timp alergam după 180 de salubrişti, să-i văd printre blocuri, dacă îşi fac treaba, era un control pe care nu reuşeam să îl deţin. Din două în două minute, GPS-ul arată exact poziţia lui, ne arată cu câţi kilometri merge pe oră, cum îşi desfăşoară activitatea”, explică Cătălin Neculau, directorul Salubris Iaşi.â

Investiția pentru acest sistem de monitorizare a fost de aproape 13.000 de euro, iar costul pentru o lună de observații este de 4,5 euro pentru fiecare dispozitiv, în total 800 de euro. Dar investiția a meritat, spun și unii dintre angajați, care acum sunt mulțumiți că muncește toată lumea.

Pe lângă faptul că dispozitivul arată în timp real unde se află fiecare angajat, atunci când angajaţii au nevoie de ajutor pot să apese un buton de panică, care transmite o alertă în dispecerat şi la nevoie este trimis cineva imediat în ajutor.

comments

comments