full screen background image

Colegiul ”Eudoxiu Hurmuzachi”, fruntaş între Centrele de Testare ECDL din România

Începând din februarie 2005, Colegiul Naţional “Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți este acreditat ca Centru de Testare ECDL (European Computer Drive Licence).

Permisul European de Conducere al Calculatorului este un „paşaport” necesar, dar şi recunoscut în 100 de ţări și numără până în prezent 15 milioane de persoane înregistrate în program.

Permisul ECDL oferă deţinătorului său o bază standard de cunoştinţe IT necesară în noua societate informaţională ce se află în continuă dezvoltare.

Programa pentru obținerea permisului ECDL corespunde materiei pe care elevii de liceu o parcurg în cadrul orelor de TIC din programa școlară pentru clasele a IX-a și a X-a.

Astfel, liceenii pot să se pregătească în cadrul orelor de curs pentru obținerea unei certificări cu recunoaștere internațională.

Având deja Permisul ECDL, elevii pot solicita în clasa a XII-a echivalarea probei de competențe digitale din cadrul Examenului de Bacalaureat.

Permisul ECDL obţinut este valabil pe o perioadă nedeterminată, competenţele digitale fiind certificate pe viaţă, în conformitate cu programele analitice aferente fiecărui modul, aflate în vigoare la momentul susţinerii examinării.

În colegiul rădăuţean, activitatea se desfășoară în cadrul proiectului ”Un viitor mai bun cu ECDL”, proiect coordonat de prof. Coajă Gabriela și Lăzărescu Antoneta.

În urma evaluării activității desfășurate în anul 2022 de Centrele de Testare ECDL din România, C.N.”Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți a ocupat locul 3 pentru cea mai bună activitate în regiunea Moldova.

În 2021, C.N.”Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți a ocupat locul al doilea în acelaşi clasament.

 

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza