full screen background image

24 de primării sucevene primesc bani pentru Planurile Urbanistice Generale

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat că 24 de primării sucevene vor primi fonduri pentru elaborarea sau actualizarea Planurilor Urbanistice Generale.

Flutur a precizat că suma alocată în acest scop este de peste 550.000 de lei.

“Am semnat contractul de finanțare pentru Programul privind elaborarea sau actualizarea Planurilor Urbanistice Generale (PUG) ale localităților și a regulamentelor locale de urbanism, prin care unui număr de 24 de localități li se alocă suma de 551.020 lei.

Opt dintre cele 24 de primării primesc astfel fonduri pentru finalizarea PUG-urilor.

Fondurile sunt alocate după ce, în luna martie, am solicitat Ministerului Dezvoltării Regionale alocarea de fonduri pentru trei programe destinate primăriilor. Astfel, pe lângă Programul de elaborarea a PUG-urilor, am mai solicitat fonduri și pentru Proiectul de realizarea a sistemului informațional specific domeniului imobiliar – edilitar și pentru Proiectul pentru elaborarea hărților de risc natural pentru cutremure și alunecări de teren.

PUG-urile sunt extrem de importante pentru unitățile administrativ teritoriale, constituind baza legală pentru realizarea programelor de dezvoltare.

Planul Urbanistic General cuprinde prevederi pe termen mediu şi lung cu privire la evoluţia în perspectiva a unei localităţi, direcţiile de dezvoltare funcţională în teritoriu, traseele coridoarelor de circulaţie şi de echipare prevăzute în planurile de amenajare a teritoriului naţional, zonal şi judeţean, lista principalelor proiecte de dezvoltare şi restructurare, stabilirea şi delimitarea zonelor cu interdicţie temporară şi definitivă de construire sau la delimitarea zonelor în care se preconizează operaţiuni urbanistice de regenerare urbană.”, a declarat Gheorghe Flutur.

comments

comments