full screen background image

Luni se deschide Târgul de Crăciun- ediția I

În perioada 12-18 decembrie 2022, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani, cu sprijinul Consiliului Județean Botoșani, având ca parteneri Primăria Municipiului Botoșani, organizează Târgul de Crăciun.

“Crăciunul sau Nașterea Domnului Iisus Hristos este o sărbătoare creștină care se celebrează în perioada 25 – 27 decembrie. Aceasta aduce timpul sacru, încurajând omul la gânduri și fapte bune.

Chiar dacă are o ordine stabilită în calendar, ea reprezintă și o oprire, adică un punct terminus. Este intervalul de timp în care omul nu desfășoară activități, nu face în zi de sărbătoare  ceea ce face în zilele lucrătoare.

Sărbătorile Crăciunului sunt așteptate cu multă bucurie, adunând în jurul lor, în același timp momente și comportamente ritualice, magice și religioase.” transmite Dalia Bejan, referent în cadru Centrului de Creație Botoșani.

Deschiderea oficială a Târgului de Crăciun va avea loc luni, 12 decembrie 2022, ora 17, în Parcul Mihai Eminescu.

La Târgul de Crăciun vor participa producători locali, meșteri populari și artizani din județul Botoșani, dar Și din Argeș și București.

În prima seară vor cânta și încânta cu prezența și glasurile calde soliștii colaboratori ai Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani.

Vă recomandăm să citiți și:

Închisoare cu executare pentru fostul președinte al CJ, Florin Țurcanu

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza