full screen background image

Campanie de colectare a medicamentelor expirate

Premieră naţională la Iaşi. La sfârşitul acestei săptămâni, în toate centrele de cartier şi în alte cinci puncte din oraş, ieşenii pot aduce medicamentele neutilizate sau expirate pe care le au în casă. Campania „Medicamentele expirate sunt deșeuri periculoase”, este iniţiată de Colegiul Farmaciștilor Iași.

Cu detalii vine Galea Temneanu, directorul Agenției de Protecție a Mediului Iași:

În cadrul campaniei nu sunt colectate medicamentele toxice şi stupefiante, medicamente eliberate pe formulare verzi sau galbene şi citostatice.

Primăria Municipiului Iași va asigura amenajarea punctelor de colectare, iar firma Demeco se va ocupa de preluarea și distrugerea, în mod gratuit, a deșeurilor medicamentoase colectate de la cetățeni.

Punctele de colectare vor fi disponibile la centrele de cartier din Nicolina, Frumoasa, Tătărași, Alexandru cel Bun, Păcurari, în zona pietonală de pe Bulevardul Ștefan cel Mare, la căminul T17 din Tudor Vladimirescu, în zona Centrului Medical Arcadia din Bucium, vizavi de Parcul Copou, în Piața Gării, precum și în zona 1001 Articole din Podu Roș.

Avem aproape 100% convingerea că sunt date populației mai multe medicamente decât ar fi efectiv nevoie. Trebuie să acceptăm că medicamentul este o substanță chimică, care poate fi la fel de periculos ca orice deșeu ajunge în mediul înconjurător. Aruncarea medicamentelor la coșul de gunoi, la canalizare, trebuie să dispară”, a precizat Mihai Chirica, primarul municipiului Iași, în cadrul unei conferințe de presă.

Vă recomandăm să citiți și:

S-a scris o pagină în istoria medicinei ieșene

USV Iași a finalizat cu succes admiterea de toamnă

comments

comments