full screen background image
Exercițiu

EXERCIȚIU ISU la Modern Calor: cutremure, explozie, incendii și acțiuni de salvare

EXERCIȚIU desfășurat de  Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani cu forțe și mijloace în teren. Acesta se va desfășura în această seară, în incinta SC Modern Calor SA, începând cu ora 20.00.

Cutremure, explozie, incendii și acțiuni de salvare

Conform scenariului, în urma a două cutremure de 7 și 6,8 pe scara Richter, în municipiu Botoșani s-au înregistrat pagube majore, iar în incinta furnizorului de agent termic, s-au produs mai multe situații de urgență, fiind și victime.
Din cauza cutremurului, în zona sălii cazanelor și a motoarelor termice s-a produs o explozie, urmată de două incendii, iar mai mulți angajați au avut nevoie de ajutor medical.
Alte două persoane, care executau lucrări de mentenanță la nivelul turnului din interiorul obiectivului, la o înălțime de aproximativ 40 de metri, nu au mai putut să coboare deoarece scara de acces nu mai prezintă siguranță.
Pe timpul efectuării unor lucrări de excavație la conductele din apropierea bazinului de rezervă apă tehnologică, a fost descoperit un element de muniție neexplodată din timpul conflictului armat.

Siguranța cetățenilor nu va fi afectată

Persoanele care își desfășoară activitatea în zonă sau cetățenii care vor trece prin apropierea locului trebuie să știe că este vorba despre un exercițiu, iar siguranța acestora nu este pusă în pericol.

Exercițiu

Vă recomandăm să citiți și:

Apa va fi sistată, vineri, în două orașe și 15 comune din Botoșani și Iași

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza