Programul Erasmus+, cofinanțat de Comisia Europeană, se dovedește din nou a fi un instrument de socializare, de cunoaștere a valorilor comune și de înțelegere a faptului că ceea ne unește ca oameni depășește granițele impuse de etnie, religie, rasă, origine sau naționalitate.
Între 25-29 aprilie 2022 a avut loc cea de-a cincea mobilitate în Cadrul proiectului Erasmus+, “Around Countries Sharing Heritage Treasures”, în orașul Baza, Spania.
În cadrul acestei mobilități au participat elevi și profesori de la școli din Turcia, Polonia, Bulgaria dar și patru elevi de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu”, Rădăuți: Cernovshi Roxana-Elena, Filip Maria, Chirilă Teodor-Cosmin și Humeniuc Petru-Marius.
Aceștia au fost însoțiți de prof. Hurjui Viorel și prof. învățământ primar Moisoc Diana.
Aflată pe calendarul proiectului drept penultima mobilitate, înainte de cea din România, mobilitatea din Spania s-a dovedit una plină de satisfacții, fiind considerată de toți participanții drept un eveniment care a îmbinat activități de învățare pline de semnificații, sub forma unor prezentări realizare în programul Padlet sau sub forma unei competiții realizate cu ajutorul programului Kahoot cu activități de cunoaștere și de întâlnire față în față cu atracții culturale importante.
Evenimentele din prima zi s-au finalizat cu o excursie „dramatizată” în orașul Baza în cadrul căreia elevii participanți au avut plăcerea de a se întâlni cu actori care au întrupat, pentru câteva ore, personaje importante, reprezentative pentru istoria locală, precum Miguel de Cervantes sau Dama de Baza.
A doua zi a fost una plină de întâmplări care au culminat cu o excursie în Granada unde elevii au vizitat zona și ansamblul Alhambra.
Ziua a treia a adus, printre toate lucrurile minunate și pe cele gustoase pe care elevii savurat, precum gustatul ciocolatei tipice con churros.
Ulterior, participanții au poposit în Orce unde au vizitat muzeul “The first settlers of Europe”.
De asemenea, au vizitat zona arheologică a castelului Alto, Muzeul Galera și Necopolis.
Cina cu elevii și profesorii s-a realizat în ziua de joi într-un cadru inedit, și anume la peșterile “Aljatib”.
Totul a culminat cu un spectacol în ziua de vineri cu ocazia festivității de final, activitate care a încununat lecția de flamenco realizată în dimineața acelei zile – centrată pe ritmurile de flamenco.
Proiecte Erasmus+
Școala “Mihai Eminescu” Rădăuți derulează în prezent 4 proiecte Erasmus+ Ka229, acest lucru oferind multor dintre elevii școlii ocazia unor experiențe de învățare inedite și unice, experiențe care vor continua cu siguranță în următorii ani.
Conținutul prezentului material reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorilor, iar Agenţia Naţională şi Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care va fi folosit conţinutul informației.
Citeşte şi: https://vivafm.ro/2022/05/12/parteneriat-interscolar-erasmus-la-scoala-nr-3-suceava/