full screen background image

Congres Național Studențesc de Științe Medicale și Biologice

Asociația Studenților Mediciniști și Biologi din cadrul Facultății de Medicină și Științe Biologice a Universității “Ștefan cel Mare” Suceava organizează, de astăzi până sâmbătă, primul Congres Național Studențesc de Științe Medicale și Biologice, cu titlul Medicină Integrativă și Științe Biologice.

Congresul va reuni peste 150 de participanți de la nivel local și național, care vor prezenta lucrări științifice realizate pe parcursul studiilor de licență și vor participa la sesiuni, cu scopul aprofundării cunoștințelor medicale și biologice și al dezvoltării capacitații de comunicare academică și de cercetare.

De asemenea, congresul va avea o componentă practică, constând în ateliere de lucru, în cadrul cărora studenții vor învăța diverse tehnici și vor putea să-și exerseze abilitățile.

Lucrările se vor desfășura pe mai multe secțiuni – Medicină Generală și Asistență Medicală Generală, Nutriție și Dietetică, Balneofiziokinetoterapie și Recuperare Medicală, Medicină și Tehnică Dentară, Biologie şi Biochimie.

Ceea ce își propune în mod primordial acest congres aflat la prima sa ediție este tocmai încurajarea cercetării științifice, bazată pe o strânsă colaborare între studenți și profesori. În cadrul sistemului educațional integrat se propune tocmai realizarea unor echipe interdisciplinare, a căror activitate se bazează pe învățarea prin cooperare, învățarea bazată pe cercetare și învățarea bazată pe proiecte.

Cele mai bune prezentări susținute de către viitorii profesioniști din domeniile Medicinei și Biologiei și realizate sub îndrumarea cadrelor didactice vor fi selectate și premiate de către un juriu, toate lucrările urmând a fi publicate apoi într-o revistă de specialitate.

Pentru informații suplimentare legate de Congresul Național Studențesc de Științe Medicale și Biologice, puteți accesa site-ul oficial al facultății, https://fmsb.usv.ro/,și cel al asociației, https://asmbs.ro/,dar și pagina de Facebook „ASMBS – Asociația Studenților Mediciniști și Biologi Suceava” (https://www.facebook.com/asmbsv).

 

Citeşte şi: https://vivafm.ro/2022/04/28/prof-univ-dr-mihai-dimian-prorector-cu-activitatea-stiintifica-in-cadrul-usv-despre-conferinta-nationala-educatie-pentru-stiinta/

comments

comments