full screen background image

Controlul dezinfectanților: Vor fi făcute teste pe 42 de produse

A început verificarea dezinfectanţilor din România. Se vor analiza documentele şi se vor face teste de laborator, dar nu la toate biocidele, aşa cum anunţase iniţial Guvernul. Ministerul Sănătăţii spune că se vor face analize pe un eşantion de 42 de produse din două categorii de dezinfectanţi: cei pentru suprafeţe şi cei pentru tegumente.

De aceste teste se vor folosi laboratoarele din România să obţină acreditarea, spune purtătorul de cuvânt al Ministerului, Laurenţiu Colintineanu.

În plus, un nou ordin al şefului din Sănătate va cere tuturor producătorilor şi furnizorilor de dezinfectanţi să aducă noi avize pentru produsele lor, de la laboratoare acreditate din străinătate. Documentul ar urma să fie semnat de ministru la sfârşitul lunii iunie.

„Se fac testele de către Guvernul României în limita bugetului. 42 de produse. Ca efect indirect vom avea laboratoare acreditate, ca să putem spune apoi că un propus este conform sau nu. Pentru că, legal, fără acreditare nu se poate emite opinia”, a spus Laurenţiu Colintineanu, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii.

El a adăugat că dacă din aceste teste va rezulta că unele produse sunt neconforme, acestea vor fi trimise din nou în străinătate.

Dacă nu se va găsi nicio neregulă la controlul de documentare, atunci se vor alege cele mai răspândite pe piață: deci acolo unde sunt nereguli în documente, acolo unde sunt sesizări”, a mai spus purtătorul de cuvânt.   

Digi24.ro

comments

comments




Leave a Reply

avatar