full screen background image

“Mugurașii” din Vlădeni au dus tradițiile locale în Grecia

În așteptarea oaspeților din Franța, Grecia, Bulgaria și Italia, elevii și profesorii de la Școala Gimnazială Nr. 1 Vlădeni rememorează clipele petrecute în Grecia.

Cu puțin timp în urmă, 10 elevi și 3 profesori au participat la cea de-a treia reuniune din cadrul Proiectului de schimb interșcolar ,,Sing and Dance your Roots”, din cadrul programului Erasmus +, finanțat de Comisia Europeană.

Folclorul unește inimi

,,Niciodată cântecul<< Doamne, păzește-mi țara!>> , în interpretarea ,,Mugurașilor”, nu a răsunat mai frumos ! La poalele Munților Pindu, din Grecia, copiii s-au întors pentru o săptămână la rădăcini. Împreună au cântat cântece populare românești, franțuzești, grecești, bulgărești, italienești și au dansat pe ritmurile specifice fiecărei țări partenere. Și-au etalat frumoasele costume populare, au aflat multe lucruri noi despre cultura tradițională elenă, au descoperit asemănări între folclorul românesc și cel grec, în activitățile desfășurate în școala parteneră.

Au purtat în suflet satul natal și l-au dus chiar și pe malul mării.

“Vizitele culturale, de documentare, la care au participat le-au îmbogățit universul de cunoaștere, iar prieteniile legate, sperăm să dureze.

Ne dorim să fim gazde la fel de primitoare, atunci când prietenii noștri ne vor trece pragul școlii, la începutul lunii mai, iar periplul cultural ce s-a vrut a fi acest proiect, să fi contribuit la zidirea noastră și să ne fi ancorat mai adânc în rădăcini!”

( Podariu Onica Daniela, responsabilul proiectului pentru Școala Gimnazială Nr 1 Vlădeni, Botoșani).

Vă recomandăm să citiți și:

ZIUA CĂRŢII ŞI ZIUA BIBLIOTECARULUI SĂRBĂTORITE LA BIBLIOTECA BOTOŞANI

DOZA DE EDUCAŢIE – ISTORIA PRIN TUFIȘ

comments

comments