full screen background image

Amenzi usturătoare în brutăriile din Botoșani

Inspectorii de muncă au derulat, în perioada 5-8 aprilie, o campanie pentru identificarea cazurilor de muncă nedeclarată și verificarea modului în care se respectă dispozițiile legale în brutării și patiserii.

Este vorba despre angajatorii care își desfășoară activitatea în domeniile fabricarea produselor de brutărie și a produselor făinoase – cod CAEN 107 și comerț cu amănuntul al pâinii, produselor de patiserie și produselor zaharoase, în magazine specializate – cod CAEN 4724.
În cadrul controalelor efectuate ​în ultimii ani  s-a evidențiat faptul că lucrătorii din domeniile țintă ale campaniei erau supuși la o gamă largă de riscuri de accidentare și îmbolnăvire la locul de muncă.

40.000 de lei pentru muncă la negru

​În această campanie un angajator a fost sancționat cu 40.000 de lei pentru primirea la muncă a 2 persoane fără transmiterea elementelor contractului individual de muncă. Alte​ ​7 sancțiuni au fost aplicate angajatorilor pentru alte încălcări decât munca nedeclarată, aplicându-se 2 amenzi în valoare totală de 6.000 lei și 5 avertismente.

S-au dispus 30 de măsuri pentru remedierea neconformităților constatate.

​Amenzi de peste 70.000 de lei în numai 3 zile

În domeniul Sănătății și Securității în Muncă s-au finalizat 27 controale, în cadrul cărora s-au aplicat 56 de sancțiuni, din care 4 amenzi în cuantum de 28.000 lei și 52 de avertismente.

Vă recomandăm să citiți și:

Rețeaua de supraveghere a Botoșaniului a fost extinsă

comments

comments