full screen background image

”10 pentru folclor”, a V-a ediție a proiectului, va avea finala pe 13 Februarie, de la ora 18, la Casa de Cultură a Sindicatelor Suceava

Cea de-a cincea ediție a proiectului ”10 pentru folclor”, a debutat sâmbătă, 8 februarie 2020, la Căminul Cultural Pojorâta. Caravana folclorului, reunește 100 de artiști din Ardeal, Maramureș, Ținutul Pădurenilor, Oltenia, Muntenia, Basarabia, Moldova și Bucovina.

La ”Dimineți Animate” am avut invitați de onoare: Ceică Loredana Mihaela, inspector școlar pentru Arte în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Suceava, Loredana Streche, artist și profesor de canto popular în cadrul Liceului ”Dinu Lipatti” din București și Florin Boita, artist popular în cadrului ansamblului folcloric ”Doina Timișului” – doar o parte din marea echipă de anul acesta, din cadrul proiectului ”10 pentru folclor”.

Finala ”10 pentru folclor” va avea loc pe data de 13 februarie, la Casa de Cultură a Sindicatelor Suceava, sub egida ”Suceava, 632 de ani de atestare documentară”, fiind finanțată de Primăria Municipiului Suceava și Consiliul Local. În cadrul evenimentului vor participa cunoscuta interpretă de muzică populară Lavinia Goste și dirijorul Marius Zorilă, împreună cu Orchestra Națională ”Valahia”, interpreții de muzică populară Alexandru Brădățan, Andreea Haisan, Maria Luiza Mih, Ovidiu Homorodean, Loredana Streche, Viorica Lupu, Oana Tomoiagă, Gabriel Dumitru, Florin Boita, Bogdan Boita, Dan Doboș, Sorin Filip, poli-instrumentistul Leonard Zamă și maestrul coregraf Costinel Leonte.

Mai multe detalii despre ediția de anul acesta a proiectului ”10 pentru folclor”, ascultați în interviul de mai jos.

 

comments

comments