full screen background image

300 de echipamente de măsurare a agentului termic vor fi înlocuite pe banii Primăriei Suceava

Primăria municipiului Suceava va susţine financiar înlocuirea unor bucle de măsurare a agentului termic aferente blocurilor de locuinţe din reşedinţa de judeţ.

Primarul Ion Lungu a decis să facă acest pas după ce, la şedinţele de la sediul executivului, preşedinţii şi administratorii asociaţiilor de proprietari au reclamat că Thermonet ar factura consumuri mai mari decât cele reale, fapt cauzat şi de starea necorespunzătoare a instalaţiilor de măsurare.

Lungu: “Toată lumea contestă buclele de măsură, spunând că nu sunt în ordine. Chiar dacă sunt verificate la Metrologie, se reclamă că se înregistrează neconcordanţe între citire şi consum. Vom achiziţiona aceste contoare, astfel încât să nu mai fie acele veşnice discuţii între asociaţiile de proprietari şi cei de la societatea de termoficare. Pentru început, de la bugetul Sucevei va fi disponibilizată suma de 600.000 de lei, bani care ar servi la achiziţionarea şi montarea a 300 de bucle complete pentru contorizarea energiei termice, respectiv a traductoarelor de debit, sondelor de temperatură şi contoarelor de energie termică la nivel de branşament”.

Lungu a ţinut să precizeze că, la câte milioane de euro s-a cheltuit cu termoficarea centralizată de lungul timpului, cele 600.000 de lei nu ar însemna mult în comparaţiei cu beneficiul adus.

comments

comments