full screen background image

Alexandru Arșinel a primit o distincție de excelență din partea Prefecturii Suceava

Prefectul județului Suceava, Mirela Elena Adomnicăi, i-a oferit, astăzi, o distincție de excelență actorului Alexandru Arșinel, în semn de considerație pentru cariera artistică de excepție dăruită scenei românești și înțelegerii între oameni.

Evenimentul a avut loc în Sala “Bucovina” din Palatul Administrativ, în deschiderea şedinței Colegiului Prefectural.

Artistul a mulţumit pentru gestul de recunoştinţă şi a spus că se va întoarce oricând, cu plăcere şi emoţie, pe meleagurile natale.

Alexandru Arșinel s-a născut pe 4 iunie 1939 în Dolhasca, fiind în prezent director al Teatrului de revistă „Constantin Tănase” din București.

A primit titlul de Cetățean de Onoare al orașului Suceava și al comunei natale, Dolhasca, iar Casa de Cultură din localitate îi poartă, din 2014, numele.

Actor de teatru și film, Alexandru Arșinel a jucat în sute de emisiuni de divertisment la radio și la toate posturile de televiziune, pe scenele din țară și străinătate, dar și în numeroase producții cinematografice și seriale TV.

El a înregistrat zeci de piese pentru Teatrul Național Radiofonic, multe fiind incluse în colecții audio.

A fost protagonist al sute de spectacole de teatru, de divertisment și musicaluri și a lansat şi o serie de albume muzicale.

Pentru întreaga activitate artistică în teatrul de revistă, precum și cea managerială, a fost recomopensat cu numeroase premii, medalii şi ordine.

comments

comments