full screen background image

Ziua Europei, celebrată la Colegiul Tehnic Rădăuți

Elevii claselor a IX-a ai Colegiului Tehnic Rădăuți au organizat, joi, o activitate multiculturală, pentru a sărbători Ziua Europei, sub egida „EU sunt UE!”.

Cele 7 echipaje au purtat dialoguri în limbile țărilor europene extrase, au reprezentat artistic, istoric, geografic, literar, gastronomic, lingvistic și vizual specificitățile naționale.

Coordonatorii proiectului, dir. Țugulea Gelu, prof. Puiu Loredana, prof. Bândiul Ionela, juriul alcătuit din dir.adj. Popescu Angela, prof. Moldovan Lia, prof. Moisuc Mihaela, dar și colaboratorii: bibl. Haraseniuc Geanina, prof. Teleagă Ancuța, prof. Prelipcean Liana, prof. Chelba Loredana, prof. Moisuc Mihaela, prof. Fomin Michaela și reprezentanții Consiliului Elevilor și a Asociației de Părinți îi felicită pe elevii colegiului pentru unitatea și diversitatea actițiunilor pe care le-au reprezentat magistral.

Premiile au subsumat conceptele europene de bază.

Astfel, premiul pentru „Diversitate” a foat obținut de elevii clasei a IX-a A, reprezentanții Olandei. Premiul pentru „Cultură” a mers la clasa a IX-a B ( Italia), coord. de prof. Chelba Loredana. Premiul pentru „Originalitate” l-a obținut clasa a IX-a C, reprezentând Franța. Clasa a IX-a D ( Portugalia) a luat diploma conceptului de „Unitate”. Bulgaria- reprezentată de clasa a IX-a E a obținut secțiunea „Comunicare”. Excepțional au prezentat și cei din clasa a IX-a F- Germania, luând premiul pentru „Promovare”. Premiul de „Identitate” a ajuns la clasa a IX-a H, care a reprezentat în mod distinct România.

“Mulțumim și felicitări pe toți profesorii și elevii care au participat și au înțeles că Untatea în Diversitate este nu doar un concept european, ci și un etalon al liceului nostru”, a declarat directorul Colegiului, Gelu Țugulea.

comments

comments