full screen background image
percheziții

5 percheziții desfășurate de polițiști, pentru recuperarea unui prejudiciu de peste 400.000 de lei

Polițiștii suceveni desfășoară, până pe 15 iunie, campania de prevenire „PRIMĂVARA SIGURANȚEI”. Campania are ca scop creșterea gradului de siguranță a cetățenilor, inclusiv în ceea ce privește prevenirea înelăciunilor și diminuarea riscului victimal generat de tranzacțiile financiare și actele comerciale ilicite. Având în vedere faptul că în perioada următoare vor fi rulate valori monetare sporite, polițiștii au identificat riscul atragerii unor persoane în activități comerciale și financiare ilicite și au intensificat activitățile investigative și de cercetare penală în zona criminalității economice.

Astfel, luni, în interesul cercetărilor care se efectuează in cadrul unui dosarul penal instrumentat la nivelul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – IPJ Suceava, au fost efectuate 5 percheziţii domiciliare pe raza municipiului Suceava.

În cauză se efectuează cercetări față de o femeie de 44 ani, localnică și o altă femeie de 43 ani, domiciliată în comuna Șcheia, pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, uz de fals, participație improprie la infracțiunea de fals în declarații și participație improprie la infracțiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În perioada februarie – iunie 2018, au indus în eroareo unitate bancară prin folosirea de mijloace frauduloase și prin prezentarea ca adevărate a faptelor mincinoase cu privire la faptul că 10 persoane insolvabile, fără surse de venit, pe baza unor documente falsificate, au îndeplinit condițiile de acordare a unor 10 credite pentru nevoi personale, astfel prejudiciind societatea cu suma de 405.632 de lei și au folosit 20 înscrisuri oficiale falsificate (cupoane de pensie și decizii de pensionare) pe care le-au prezentat băncii pentru ca 10 persoane să îndeplinească condițiile acordării unor credite pentru nevoi personale în vederea încheierii de contracte de nevoi personale.

De asemenea, 10 persoane care au contractat creditele de nevoi personale au fost determinate de femeia de 44 de ani să declare necorespunzător adevărului, prin semnarea cererilor pentru acordarea creditelor către funcționarii bancari, faptul că au calitatea de pensionari și că solicită în numele lor creditul, iar funcționarii bancari au fost determinați de aceeași suspectă să genereze 10 contracte cu date false și să le semneze, fără vinovăție.

Cu ocazia perchezițiilor, au fost ridicate sisteme informatice, telefoane mobile, cartele, carduri bancare, înscrisuri cu valoare probatorie în cauză precum și suma de bani.

Tot cu această ocazie, au fost puse în aplicare 2 mandate de aducere.

Față de suspecta de 44 de ani s-a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, fiind introdusă în arestul I.P.J. Suceava.

Polițiștii recomandă o atenție sporită atunci când sunteți abordați de persoane necunoscute pentru a iniția operațiuni economico-financiare.
Sub aparența unui cadru legal și cu promisiunea unui câștig imediat puteți fi înșelați și puteți intra sub incidența legii.

comments

comments