full screen background image

Scriitoarea Angela Furtună, invitat oficial la Festivalul Internațional “Poezia la Iaşi”

Angela Furtună, membră a Uniunii Scriitorilor din România și membră a PEN CLUB ROMÂNIA, este invitat oficial și va participa, cu recitaluri și lansări de carte, la Festivalul Internațional POEZIA LA IAȘI, ediția a VI-a.

Scriitoarea a participat la toate edițiile anterioare, contribuind prin dăruire și muncă, alături de ceilalți invitați, la construirea unuia din cele mai importante branduri contemporane ale literaturii române.

Festivalul, inițiat de scriitorii Adi Cristi și Cassian Maria Spiridon, este unul din cele mai importante din Europa și se derulează în cadrul prestigiosului Festival Internațional anual al Educației de la Iași (mai-iunie).

Angela Furtună a primit, la edițiile anterioare FIPI, distincțiile de merit “POETĂ A IAȘULUI” și „CAVALER AL POEZIEI CAPITALEI MARII UNIRI, IAȘI, 1918-1018”. În cadrul festivalului, este repartizată în Grupa a 5-a (a se vedea afișele).

Primăria Municipiului Iaşi, Casa de Cultură „Mihai Ursachi” a Municipiului Iași și Uniunea Scriitorilor din România organizează în perioada 12-19 mai 2019 cea de-a VI-a ediție a Festivalului Internațional „Poezia la Iași” (FIPI).

Timp de o săptămână, Iaşul va redeveni capitala europeană a poeziei, cu un număr de 72 poeţi din 22 de ţări. În această perioadă, între orele 13.00 – 15.00, poeții participanți, împărțiți în 6 grupe, vor susține recitaluri de poezie în liceele ieșene: Colegiul Naţional, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, Colegiul Naţional de Artă “Octav Băncilă”, Colegiul Naţional „Emil Racoviță”, Colegiul Naţional „Garabet Ibrăileanu”, Colegiului Agricol și de Industrie Alimentară „Vasile Adamachi”, Colegiul Economic Administrativ, Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza”, Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir”, Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi”, Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Vasile cel Mare”, Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu”, Iaşi.

Anul acesta, Festivalul Internațional POEZIA LA IAȘI este partener, pe durata festivalului, și cu Târgul Internațional de Carte LIBREX, organizând împreună lansări și prezentări de carte, dar și recitaluri poetice și întâlniri ale poeților cu publicul moldav. Angela Furtună va prezenta cele mai recente volume ale sale. Agenda va fi comunicată ulterior.

comments

comments