full screen background image

Peste 330 de şoferi verificaţi cu etilotestul, în două zile de controale ale Poliţiei Rutiere

În perioada 16 – 17 martie, Serviciul Rutier Suceava a organizat o acțiune pe raza județului, pe linia depistării conducătorilor auto care conduc autovehicule sub influența băuturilor alcoolice.

Au fost testați cu aparatul etilotest 333 de conducători auto, fiind constatate 6 infracțiuni rutiere (din care 2 conducere sub influența alcoolului, 2 conducere fără permis, 1 de refuz recoltarea de mostre biologice și 1 alte cauze).

Au fost aplicate 207 sancțiuni contravenționale, în valoare de 65.665 de lei (din care 58 pentru încălcarea regimului legal de viteză, 37 pentru centură, 112 alte cauze).

Polițiștii au mai reținut 10 permise de conducere, (din care 4 pentru alcool, 3 pentru viteză și 3 pentru depășire neregulamentară) și au retras 2 certificate de înmatriculare.

•••

Pe 16 martie, la ora 17.45, un echipaj rutier din cadrul Poliției orașului Siret a oprit pentru control, pe DJ 209D din comuna Bălcăuți, autoturismul condus de un bărbat, de 52 de ani, din județul Botoșani.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

I s-a întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

•••

În data de 17 martie, la ora 03.30, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei oraşului Gura Humorului a oprit pentru control, pe Bd.Bucovina din localitate, autoturismul condus de un bărbat, de 36 de ani, din județul Botoşani.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracțiunii de „refuzul sau sustragerea conducătorului unui vehicul de a se supune prelevării de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, ce va fi soluționat procedural.

comments

comments