full screen background image

Focuri de armă la frontiera de nord, pentru oprirea unui contrabandist care căra ţigări printr-un pârâu

Marţi, 19 martie, la nivelul Sectoarelor Poliției de Frontieră Brodina şi Vicovu de Sus – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei a fost declanșată o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 15.50, un echipaj al poliției de frontieră a observat o persoană care se deplasa prin apa pârâului Laura, transportând mai multe colete legate între ele cu o sfoară.

Imediat, s-a acționat pentru reținerea bărbatului, dar în momentul în care acesta a observat echipajul poliției de frontieră, a abandonat coletele și a fugit către teritoriul ucrainean.

Întrucât persoana în cauză nu s-a supus somațiilor legale prin voce, polițiștii de frontieră au tras mai multe focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă nici de această dată nu s-a oprit și a fugit pe teritoriul statului vecin.

Imediat, au fost anunţate şi autorităţile ucrainene despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră.

La fața locului au fost descoperite mai multe colete cu țigări de proveniență ucraineană, care au fost transportate la sediul Sectorului P.F. Brodina.

În urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 17.750 de pachete cu țigări, de proveniență ucraineană.

Țigările, în valoare de peste 207.750 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza