full screen background image

Retragere cu torțe şi expoziție de tehnică militară la Suceava, de Ziua Națională a României

Centrul Militar Județean Suceava a organizat activități prilejuite de sărbătorirea Zilei Naționale a României, în Anul Centenarului Marii Uniri, sâmbătă 1 Decembrie, în Piața Tricolorului.

Programul a cuprins un ceremonial militar de depunere coroane și jerbe de flori, paradă militară, expoziție cu tehnică militară și retragere cu torțe. manifestări la care au participat câteva mii de suceveni.

Evenimentul a început cu primirea oficialităților, salutul drapelului de luptă și o alocuțiune de deschidere.

După intonarea Imnului de stat al României, vor urma oficierea serviciului religios, alocuțiuni privind semnificația evenimentului rostite de reprezentanții autorităților publice județene și locale, ceremonial de depunere coroane și jerbe de flori.

Prefectul Sucevei, Mirela Adomnicăi, a făcut un apel la unitate, concluzionând că România rămâne o națiune demnă și puternică.

Au participat reprezentanți ai Prefecturii Suceava, Consiliului Județean Suceava, Primăriei municipiului Suceava, partidelor politice, ai instituțiilor culturale, științifice și religioase, ligilor și fundațiilor, instituțiilor din sistemul național de apărare, ordine publică și siguranță națională, ai asociațiilor veteranilor de război, cadrelor militare în rezervă și retragere și Asociației Cultul Eroilor.

Retragerea cu torțe s-a desfășurat pe itinerarul esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor – Palatul Administrativ, Piața Tricolorului, Palatul Justiției, Primăria municipiului Suceava, sediul ISU Suceava.

La manifestrări au participat efective militare din cadrul Ministerului Apărării Naționale și Ministerului Afacerilor Interne – Batalionul 335 Artilerie “Alexandru cel Bun” din Botoșani, de la Colegiul Național Militar “Ștefan cel Mare”, Câmpulung Moldovenesc, Centrul Militar Județean Suceava, Inspectoratul de Jandarmi Județean “Bogdan Vodă” Suceava, Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bucovina al Județului Suceava, Inspectoratul de Poliție Județean.

În expoziția care a fost amplasată în fața Palatului Administrativ a fost prezentată tehnică militară de la Inspectoratul de Jandarmi Județean “Bogdan Vodă” Suceava, ISU Bucovina, IPJ Suceava, Serviciul Român de Informații – Direcția Județeană de Informații Suceava.

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza