full screen background image

9 colete cu ţigări de contrabandă, descoperite poliţiştii de frontieră din Rădăuţi

colrad1     Marţi dimineață, în continuarea cercetărilor efectuate în cazul constatat în data de 29 octombrie, în jurul orei 21.20, de către polițiștii de frontieră din cadrul S.T.P.F. Suceava, în cadrul căruia lucrătorii de frontieră au urmărit două autoturisme de teren, care au ignorat semnalele regulamentare efectuate de echipajul poliției de frontieră, și asupra cărora au fost trase mai multe focuri de armă, s-a procedat la cercetarea amănunțită a zonei din apropierea locului unde s-a produs evenimentul de frontieră.

Cu această ocazie, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi au descoperit, în zona respectivă, mai precis pe direcţia de deplasare a celor două autoturisme de teren, 9 colete ce conţineau ţigări de contrabandă de provenienţă ucraineană.

Întreaga cantitate de ţigări a fost transportată la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, au rezultat 5.890 de pachete cu ţigări, în valoare de 59.000 de lei, care au fost ridicate în vederea confiscării.

Totodată, pe timpul verificărilor, au fost anunțate și autoritățile de frontieră ale statului vecin în vederea cercetării în comun a evenimentului.

Astfel, a avut loc o întrevedere de frontieră în cadrul căreia s-a stabilit faptul că, pe direcția respectivă, a avut loc o trecere ilegală a frontierei, în scop de contrabandă cu tigari.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă și trecere ilegală a frontierei de stat, iar în prezent, poliţiştii de frontieră continuă cercetările în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

Autoturismul cu care urmau să fie transportate țigările a fost indisponibilizat, în vederea continuării cercetărilor.

comments

comments




Leave a Reply

avatar