full screen background image

O nouă ediție a evenimentului “Deschide Ochii Deschide Inima!”, la Iulius Mall

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Suceava organizează, în data de 3 decembrie, începând cu orele 13.00, la Iulius Mall Suceava, cea de-a XIII-a ediție a evenimentului “Deschide Ochii! Deschide Inima!”, manifestare la care vor participa copii și persoane adulte cu dizabilități din cadrul centrelor de plasament și din cadrul centrelor de recuperare și reabilitare neuropsihiatrică, din structura DGASPC Suceava.

În cadrul acestui eveniment se va desfășura un spectacol în care vedetele vor fi, în principal, persoane cu dizabilități și va fi organizată o expoziție care va conține produse realizate de beneficiarii serviciilor sociale.

Ziua de 3 decembrie, Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități, are ca obiectiv promovarea înțelegerii de către opinia publică, a problemelor cu care se confruntă persoanele cu dizabilitati și susținerea demnității, a drepturilor și a bunăstării acestora.

Este o ocazie pentru o schimbare de atitudine față de aceste persoane, prin eliminarea barierelor în ceea ce privește implicarea lor în diverse sfere de activitate.

Ca în fiecare an, în cadrul evenimentului, persoanele cu dizabilităţi vor demonstra ceea ce a afirmat celebrul Robert M. Hensel, el însuși născut cu o dizabilitate, care a spus “Singura parte care mă defineşte din cuvântul “dizabilitate” sunt ultimele 9 litere – “abilitate” “ iar mesajul organizatorilor: „Să recunoaștem abilitatea din orice dizabilitate!”

Vor participa reprezentanţi de la Serviciile Multifuncționale pentru Copilul aflat în Dificultate Gura Humorului şi Fălticeni, Casa de tip familial ”Visătorii” Fundu Moldovei, Fundaţia FARA, Clubul ”Împreună” şi Centrele de Reabilitare și Recuperare Neuropsihică din Mitocu Dragomirnei, Todirești, Costîna, Siret, Pojorîta, Sasca Mica, Zvoriștea.

Invitații spectacolului sunt Călin Brăteanu – artist și director al Centrului pentru Păstrarea Tradițiilor Bucovina, Sebastian Crăciun – Asociația ”Freamăt de Speranță”, Galea Stefania – Serviciul Asistență Maternală, Bilaucă Raluca – Servicii Multifuncționale pentru Copilul aflat în Dificultate Suceava, Dorel Mihoc – artist, Luisa Maria Vasilcovici – Colegiul de Artă ”Ciprian Porumbescu” Suceava şi Corul persoanelor cu Dizabilități ”Speranța”.

Evenimentul va fi prezentat de Manuela Pentiuc.

Parteneri: Iulius Mall Suceava, Te Aud Romania, Asociația Zâmbete în Bucovina, Asociația Multicare, Auchan, Jolipan Suceava, DB Advisory, Asociația Părinților și profesorilor din Colegiul Economic ”Dimitrie Cantemir”, Colegiul Național ”Mihai Eminescu”.

“Dragi suceveni, sunteți invitați la un eveniment de suflet, pentru care, beneficiarii serviciilor noastre, s-au pregătit de-a lungul întregului an, au învățat, au repetat, au lucrat în ateliere produse manuale, care mai de care, mai deosebite, din elemente naturale și atent meșteșugite împreună cu instructorii lor.

Vă veți bucura ochii, sufletul și inima alături de noi, îi veți putea încuraja, dărui un zâmbet și o vorbă bună.

Vă așteptăm cu drag luni, 3 decembrie, la Iulius Mall, pentru a le spune ”La mulți ani” de ziua lor, tuturor persoanelor cu dizabilități din Suceava, din România și din lume!”, a spus Georgeta Nadia Creţuleac, Director Executiv al DGASPC Suceava.

comments

comments