full screen background image

Proiectul ”Adevăr și provocare în educația de astăzi” continuă la Școala Gimnazială nr. 3 Suceava

Pănâ la finalul lunii februarie 2025, în Școala Gimnazială nr. 3 Suceava se implementează proiectul Erasmus + “Adevăr și provocare în educația de astăzi”, cu numărul de referință 2023-1-RO01-KA122-SCH-000146984, proiect în valoare de 44.600 de euro finanţat de Uniunea Europeană.

Obiectivele acestui proiect sunt:

1. Motivarea elevilor pentru invatare prin metode interactive si utilizarea tehnologiei moderne in activitatile scolare

2. Prevenirea sindromului burnout in randul profesorilor si al elevilor prin oferirea de suport si resurse pentru a gestiona stresul si a se mentine o sanatate mintala si emotionala buna

3. Utilizarea tehnologiei informationale si a comunicarii (TIC) in activitatile scolare pentru a oferi oportunitati de invatare mai interactive si adaptate nevoilor elevilor.

Prin acest proiect, instituția de învăţământ suceveană își dorește să formeze 8 cadre didactice care vor participa la cursuri ce au în vedere asigurarea stării de bine a elevilor și personalului și motivarea elevilor prin utilizarea unor metode și mijloace didactice adaptate nevoilor și intereselor lor.

De asemenea, sunt programate două mobilitați, în Macedonia de Nord și în Spania, pe parcursul implementării proiectului.

În săptămâna 22-26 aprilie 2024 a avut loc prima mobilitate a elevilor în Macedonia de Nord.

12 elevi din clasele a VII-a și a VIII-a de la Școala Gimnazială Nr. 3 Suceava, însoțiți de directorul Sidonia Apetrei, directorul adjunct Viorel Mihalcea, consilierul psihologic Carmen Posmangiu și Mihaela Mustea, coordonatorul proiectului, au fost găzduiți de Şcoala “Boris Trajcovski” din Monospitovo, Macedonia de Nord.

Programul propus de școala gazdă au avut în vedere obiectivul principal al proiectului, acela de a asigura starea de bine a elevilor si a personalului didactic și de a-i motiva pe copii să participe la activitățile școlare.

Au avut ocazia să viziteze o scoală frumoasă și primitoare, au participat la diverse workshopuri, au facut drumeții și o excursie în capitala Skopje, dar cel mai important este faptul că timpul petrecut împreună a dat ocazia copiilor de la Școala Gimnazială Nr. 3 Suceava să-i cunoască pe elevii macedoneni și să lege prietenii frumoase.

“Participanții s-au întors acasă bucuroși că au vizitat o tară deosebit de frumoasă și primitoare, că au cunoscut oameni calzi, că au conştientizat că peste tot școala este locul care oferă tuturor oportunitatea de a evolua și că ÎMPREUNĂ putem face lucruri minunate.”, au declarat reprezentanţii Școlii Gimnaziale Nr. 3 Suceava.

Citeşte şi: https://vivafm.ro/2024/03/19/proiectuladevar-si-provocare-in-educatia-de-astazi-la-scoala-gimnaziala-nr-3-suceava/

comments

comments