full screen background image

USR cere stoparea lucrărilor la Palatul Administrativ din Suceava

Preşedintele USR Suceava, Teodora Munteanu, cere stoparea imediată a lucrărilor la faţadele Palatului Administrativ din Suceava.

Munteanu spune că, din cauza temperaturilor negative care vor urma, lucrările pun în pericol atât clădirea Palatului Administrativ, cât și siguranța pietonilor.

“Fără a se ține cont de temperaturile negative care vor urma în zilele/nopțile următoare, fațadele Palatului Administrativ (monument istoric de categorie B) sunt spălate acum cu apă sub presiune, fiind supuse inevitabil riscului de apariție a fisurilor și a desprinderii stratului de tencuială de zidăria clădirii, contrar oricăror norme de conservare a patrimoniului.

USR Suceava lansează pe această cale un apel către autoritățile competente, pentru stoparea imediată a acestor lucrări, care vor putea fi reluate numai în condiții meteorologice favorabile.

Continuarea lucrărilor pune în pericol atât clădirea Palatului Administrativ, cât și siguranța pe termen lung a pietonilor.

Heirupismele cultivate exagerat, chiar și cu bune intenții pe final de an Centenar, riscă să producă daune ireparabile”. a transmis Teodora Munteanu.

comments

comments