full screen background image

Atenţionare de călătorie pentru românii care merg la meciul de fotbal cu Muntenegru

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care doresc să participe, ca suporteri, la meciul de fotbal dintre echipele naţionale ale Muntenegrului şi României, de pe 20 noiembrie, la Podgorica, că accesul pe stadion se va face pe baza biletului şi a unui document de călătorie valabil.

În conformitate cu legislaţia muntenegreană, este interzis accesul pe stadion al persoanelor aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihotrope, precum şi a persoanelor cu comportament violent. Totodată, este interzisă introducerea şi comercializarea băuturilor alcoolice, precum şi a obiectelor pirotehnice sau de altă natură care pot deranja desfăşurarea meciului (lasere, bannere sau alte însemne care incită la ură/ discriminare rasială, religioasă, etnică, etc.). Autorităţile muntenegrene pot interzice, în baza legii privind regimul străinilor, intrarea în Muntenegru a persoanelor care prezintă un risc la adresa securităţii, ordinii şi sănătăţii publice, informează MAE într-un comunicat transmis joi AGERPRES.

Ministerul Afacerilor Externe le recomandă suporterilor – cetăţeni români ca, pe durata prezenţei în Muntenegru, să manifeste un comportament civilizat şi să evite afişarea de însemne ofensatoare/discriminatorii care ar putea conduce la situaţii conflictuale.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Podgorica: +38220618041, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Muntenegru: +38269871760.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet https://podgorica.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia “Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare “Un SMS îţi poate salva viaţa!”. AGERPRES

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza