full screen background image

Medicul Gabriel Mazilu, specialist în chirurgie plastică și estetică: “Trebuie să respectăm naturalul și formele anatomice naturale ale organismului. Less is more! Frumusețea este atunci când te uiți la o persoană plăcută”

Despre intervențiile estetice și lupta pentru înfrumusețare am discutat cu medicul Gabriel Mazilu, specialist în chirurgie plastică și estetică, dar și doctor în științe medicale, coordonatorul Centrului de Chirurgie Plastică și Estetică „Arcadia”.

Iulia Sîrghi: Care este motivația pacienților care recurg la chirurgia estetică?
Gabriel Mazilu: „Motivația/motivațiile pentru că în ziua de astăzi suntem într-o societate de consum. Consumăm tot, de la mașini la frumusețe, și asta se întâmplă în toată Europa și peste tot în lume. Motivația principală cred că este dorința de a arăta bine”.

Iulia Sîrghi: Sunt oamenii mai deschiși atunci când vine vorba de intervențiile estetice?
Gabriel Mazilu: „Sigur. Pacientele sunt destul de informate, atunci când vin la consultație, citesc foarte multe lucruri pe Internet. Cu această ocazie, le recomand să citească doar lucrurile care sunt de calitate, care sunt scrise de către doctori cu un anumit renume, e bine să filtrăm informațiile”.

Iulia Sîrghi: Spuneți-ne dacă ați colaborat cu vedete și care sunt doleanțele lor?
Gabriel Mazilu: „Da, am colaborat și urmează să mai am colaborări cu anumite personae publice, mă bucur și le mulțumesc pentru că m-au ales. Vorbim mai des despre rinoplastie și implanturi mamare, abdominoplastie și anumite tratamente la față”.

Iulia Sîrghi: Dacă vorbim de tehnici moderne. Care sunt ultimele noutăți?
Gabriel Mazilu: „Vorbim despre parte chirurgicală și parte non-chirurgicală. Dacă discutăm despre parte non-chirurgicală putem menționa: injectările cu acid hialuronic (acesta a evoluat, este cât mai pur și mult mai bine acceptat de corpul uman), lasere, remodelare corporală, radiofrecvență și aparatura chirurgicală evoluează, dar, până la urma urme,i și mâna chirurgului contează și e cea care face diferența”.

Ascultați interviul integral, mai jos:

comments

comments