full screen background image

Înregistrarea gratuită a tuturor terenurilor şi clădirilor este în plină desfăşurare

În judeţul Suceava, continuă realizarea lucrărilor de înregistrare sistematică a imobilelor, a anunţat Vasile Mocanu, directorul executiv al Oficiului Judeţean de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OJCPI) Suceava.

Potrivit acestuia, au fost deschise 1.512 cărţi funciare, pentru sectoare cadastrale din unităţile administrativ-teritoriale din Mălini, Valea Moldovei, Bosanci, Buneşti şi Slatina. Pe de altă parte, au intrat în etapa de afişare publică sectoarele cadastrale din unităţile administrativ-teritoriale Burla, Siminicea, Saltina şi Valea Moldovei.

Pentru verificare, la Oficiul Judeţean de Cadastru şi Publicitate Imobiliară au intrat livrări, pe sectoare cadastrale, din Vultureşti, Comăneşti şi Valea Moldovei.

Un alt aspect vizat este realizarea sarcinilor specifice executării lucrărilor tehnice de cadastru în Moara şi în unităţile administrativ-teritoriale Dărmăneşti, Dorna Candrenilor, Frumosu şi Mănăstorea Humorului, în cadrul Proiectului privind completarea sprijinului financiar acordat de Uniunea Europeană pentru restructurarea agriculturii (CESAR). Astfel, au fost finalizate lucrările sistematice de cadastru din Moara şi Mănăstirea Humorului.

Nu în cele din urmă, sunt menţionate intervenţiile specifice pentru executarea lucrărilor tehnice în unităţile administrativ-teritoriale Cornul Luncii, Boroaia, Preuteşti şi Forăşti, în cadrul Programului Naţional de Cadastru şi Carte Funciară (PNCCF), Etapa 1, pe întreaga unitate administrativ-teritorială. Prestatorul a continuat lucrările pe teren, aferente unităţii administrativ-teritoriale Cornu Luncii, termenul de executare fiind decalat pentru decembrie 2019.

Obiectivul principal al Programului Naţional de Cadastru şi Carte Funciară (PNCCF) este înregistrarea gratuită a tuturor imobilelor (terenuri şi clădiri) din România în Sistemul integrat de cadastru şi carte funciară.

comments

comments