full screen background image

Noua conductă de gaz montată la Milișăuți va fi cuplată astăzi

Astăzi, la magistrala de Gaz Suceava Rădăuți, va fi executată cuplarea noii conducte montate la Milișăuți (prin foraj orizontal) la conducta existentă.

Transgaz a informat că lucrările au început astăzi, la ora 9, și a estimat că vor fi finalizate până cel târziu la ora 19.

“În perioada desfășurării lucrărilor de cuplare, nu vor fi afectați consumatorii casnici, alimentarea cu gaze fiind sistată doar la Egger, fiind posibil să fie afectat CET Rădăuți”, au precizat reprezentanţii Prefecturii Suceava.

SC Servicii Comunale SA Rădăuți a anunțat locuitorii municipiului că, astăzi, este întreruptă furnizarea apei calde menajere pentru toți abonații.

Motivul îl reprezintă întreruperea furnizării gazului metan către centrala termică de zonă, cauzată de necesitatea efectuării unor reparații la magistrala de la Milișăuți.

“Furnizarea apei calde menajere către rădăuțeni va fi reluată în seara aceleiași zile, în jurul orei 21.00”, a anunţat SC Servicii Comunale SA Rădăuți.

Reamintim că, în urma fenomenelor meteo periculoase de la sfârșitul lunii iunie, conducta de gaz care subtraversează râul Suceava a fost fisurată din cauza viiturii, iar pentru a se putea efectua reparația a fost deviat cursul de apă.

Avaria a fost remediată la data de 3 iulie, printr-o soluție provizorie, tronsonul defect fiind decuplat și înlocuit pe o lungime de 12 metri.

Pentru punerea în siguranță a conductei Suceava-Rădăuți și pentru a preîntâmpina, pe viitor, producerea unor avarii, a fost necesară realizarea unei noi lucrări, prin foraj orizontal dirijat pe 300 de metri pe sub râul Suceava, pentru a fi cuplată conducta nouă.

comments

comments