full screen background image

Despre inundaţiile din ultima perioadă, cu maiorul Mihai Parasca, comandantul ISU Rădăuți

În urma ploilor abundente de la sfârșitul săptămânii trecute, mai multe gospodării din județul Suceava au fost inundate, pompierii fiind alertaţi pentru evacuarea apei. Maiorul Mihai Parasca, comandantul ISU Rădăuți, a vorbit la VIVA FM despre situațiile de urgență în care au fost solicitați să intervină în ultima perioadă. Straja și Brodina, sunt localitățile unde râurile au ieșit din matcă și au provocat inundații în curți și gospodării. În Rădăuți apa a pătruns într-un punct de transformare și la subsolul unor locuințe.

ISU Rădăuți dispune în acest moment de tehnica necesară intervențiilor în orice misiune. Dar pentru intervenții mai prompte și mai sigure este nevoie de completarea parcului auto. Recent s-a primit un container multirisc, cu echipamente pentru descarcerare, pentru ridicat și tăiat, furtune pentru apă, echipamente pentru alpiniști, echipamente de protecție pentru a se interveni în situații deosebite. De asemenea, s-a primit în acest an și un generator care permite iluminarea zonelor care nu ar beneficia de curent electric în urma calamităților naturale. Se așteaptă primirea unor autospeciale noi de stins incendii cu apă și spumă, întrucât cele vechi nu mai corespund din punct de vedere tehnic.

La capitolul personal angajat, ISU Rădăuți este deficitar. La Rădăuți și subunitățile din Vicov de Sus și Siret, personalul este insuficient iar acest lucru se simte mai ales în perioada concediilor și a intervențiilor deosebite care necesită suplimentare de personal pentru tehnica de intervenții.

Maiorul Mihai Parasca, comandantul ISU Rădăuți, a dat la VIVA FM recomandări cu privire la prevenirea evenimentelor nedorite: incendii, accidente rutiere sau calamități naturale.

Doina CRAIU

VIVA FM Rădăuţi

comments

comments