full screen background image

Ponta nu candidează la prezidenţiale

ponta 2     Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, că nu candidează la alegerile prezidenţiale de anul viitor, ci îl va susţine pe Crin Antonescu, iar dacă liderii PSD îi vor cere să devină candidat înseamnă că nu mai este bun să ocupe poziţia de prim-ministru, scenariu catalogat a fi improbabil.

Ponta a fost întrebat cum vede afirmaţiile lui Adrian Năstase cu privire la existenţa în PSD a unei anumite presiuni pentru desemnarea unui candidat propriu la prezidenţiale.

“Când vorbim de candidaţi, nu putem vorbi în general. Cine e candidatul la prezidenţiale al PSD? Eu nu candidez, am un mandat de prim-ministru suficient de dificil, am o înţelegere absolut clară cu Crin Antonescu şi mă ţin de cuvânt. Înainte de a construi USL mi-am întrebat colegii: «Nu putem avea ambele funcţii, şi cea de preşedinte şi cea de prim-ministru. Care credeţi că e cea mai importantă funcţie pentru PSD?». Absolut toţi au spus funcţia de prim-ministru. Liberalii s-au ţinut de cuvânt, m-au sprijinit, m-au votat, sunt prim-ministru, acelaşi lucru se va întâmpla şi în 2014”, a susţinut Ponta.

comments

comments




Leave a Reply

avatar