full screen background image

Spitalul Județean Suceava va implementa un sistem de management anticorupţie

Spitalul Județean de Urgenţă Suceava a fost implicat, în ultimii ani, de câteva ori, în cercetări penale referitoare la fenomene de corupţie.

Ca exemple pot fi amintitescandalul dezifenctanţilor Hexifarma, anchetele referitoare la implicarea unor angajaţi ai spitalului în eliberarea unor documente medicale neconforme cu situaţia de fapt, folosite în pensionări ilegale, acuzaţii referitoare la primirea de bani sau alte foloase necuvenite pentru servicii medicale sau nemedicale.

Unele s-au finalizat cu trimiteri în judecată şi condamnări, altele sunt încă investigate, iar o parte ţin de pepetuarea unor legende legate de şpaga obligatorie în spital.

Pentru a diminua a diminua astfel de practici, conducerea spitalului a decis să înceapă implementarea sistemului de management anticorupţie, fiind probabil primul spital public din România care a demarat introducerea unui standard internaţional cu un asemenea obiectiv.

Este vorba despre un set de măsuri menit a diminua practicile incorecte.

Într-o conferinţă de presă susţinută astăzi, Managerul Spitalului Județean Suceava, economistul Vasile Rîmbu, a prezentat pe larg subiectul:

comments

comments