full screen background image

Militarii americani vor continua să efectueze exerciţii de pregătire în judeţul Suceava

Alpiniada vanatorilor de munte editia a VIII-a     Invitat, astăzi, la festivităţile de final de an şcolar la Colegiul Militar “Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc, ministrul apărării, Mircea Duşa, a declarat că militarii americani vor continua să efectueze exerciţii de pregătire în judeţul Suceava.

Duşa a precizat că aceste acţiuni, realizate în colaborare cu armata română, fac parte din obiectivele NATO şi că „nu au legătură cu conflictul din Ucraina”.

Duşa: “Vom desfăşura exerciţii comune, cu forţele NATO, cu militarii americani, am mai avut, o să mai avem şi în această vară. Sunt exerciţii pe care le planificăm cu mult timp înainte şi ele se desfăşoară în scopul verificării capacităţii operaţionale a forţelor armatei române, a felului în care pot să colaboreze cu militarii din statele NATO.”

Precedentul exerciţiu al militarilor americani în judeţ s-a derulat în luna mai, la garnizoana Vatra Dornei şi la poligonul Rotunda.

Vânătorii de munte români şi infanteriştii americani au desfăşurat trageri de luptă cu armamentul din dotare, exerciţii tactice în teren, acordarea primului ajutor în zonele de operaţii şi instrucţie alpină.

comments

comments




Leave a Reply

avatar