full screen background image

O selecție de ceaiuri și un calup de filme scurte românești, sâmbătă, la Ceainăria ”Trees Cafe” Rădăuți

Sâmbătă seară, 16 iunie, Ceainăria ”Trees Cafe” din Rădăuți se transformă în cinema. Iubitorii de film sunt așteptați cu o selecție de ceaiuri și un calup de filme scurte românești.

Fiecare scurtmetraj ”made in România” spune câte ceva despre noi. Într-un sat uitat de lume se fabrică o revoluție cu totul specială: în beciuri, printre damigene și suspiciuni de terorism. Într-o clasă de liceu industrial se naște o iubire atipică, cu nume de cod ”strung”. Un pic mai departe, într-un hotel din Padova, 50 de români urmează să petreacă o noapte de neuitat intr-o cameră de 25 mp. Oricum ar fi, România e a noastră, la fel ca poveștile și oamenii ei, personaje de film sau din viața reală.

Intrarea este liberă și vor fi vizionate șase scurtmetraje.

Adrian Puha, administratorul ceainăriei din Rădăuți, cel care a mai organizat în această locație atipică seri de film sau concerte, a prezentat la VIVA FM, împreună cu Alexandra Safriuc, directorul festivalului de film Shorts Up din București, programul filmelor care vor fi prezentate sâmbătă la Rădăuți:

“237 de ani” (regia Ioana Mischie, 2016)
“O noapte in Tokoriki” (regia Roxana Stroe, 2016) – film premiat în anul 2016 la festivalul de Film de la Berlin
“Donna Must Die” (regia Dragoș Dulea, Ismail Jamaludin, 2012)
“Grand Hotel Italia” (regia Rodi Cotenescu, 2011)
“Stremț 89” (regia Dragos Dulea, Anda Puscas, 2011)
“Strung LOVE” (regia Victor Dragomir, 2010).

Echipa formată din Adrian Puha și Alexandra Safriuc încearcă să aducă în fața publicului larg evenimente inedite care să atraga cinefilii și să le dezvolte apetența către un astfel de moment de relaxare.

Ei au promis că astfel de seri de cinema vor mai avea loc în ceainăria ”Trees Cafe”, întrucât la alte evnimente de acest gen rădăuțenii au fost foarte receptivi și și-au exprimat dorința de a reveni.

Alexandra Safriuc ne spune mai multe:

Doina CRAIU

VIVA FM Rădăuţi

comments

comments