full screen background image

Amenzi pentru nerespectarea reglementărilor privind interzicerea fumatului în Bazarul din Suceava

La sfârşitul săptămânii trecute, în Complexul comercial „Bazar” din municipiul Suceava a avut loc o acţiune pentru verificarea respectării prevederilor Legii pentru prevenirea si combaterea efectelor consumului produselor din tutun, informează Ovidiu Doroftei, şeful Poliţiei Locale.

Potrivit Legii, ”se interzice fumatul în toate spaţiile publice închise, spaţiile închise de la locul de muncă, în mijloacele de transport în comun şi în locurile de joacă pentru copii”.

Ca urmare a acestei acţiuni, agenţi ai Serviciului „Ordine publică şi pază nr. 2”, au efectuat verificări privind respectarea prevederilor amintite, implicit pentru aplicarea măsurilor care se impun.

Conform lui Doroftei, în urma acţiunii au fost aplicate 20 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 5 amenzi în valoare de 900 de lei, 10 avertismente scrise şi 5 avertismente verbale.

Şeful Poliţei Locale atenţionează că de pe 1 iunie 2018, la toate porţile de acces în Complexul comercial „Bazar” au fost plasate afişe care fac cunoscute obligaţiile şi interdicţii privind fumatul.

„Atât cumpărătorii, dar mai ales comercianţii au fost avertizaţi verbal de nenumărate ori, cunoscând obligaţiile şi interdicţiile din spaţiile publice, referitor la consumul produselor din tutun. Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada care urmează, cu privire la respectarea prevederilor referitoare la prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun, pentru a evita producerea de incendii şi, de asemenea, întreruperea activităţii comerciale în Bazar”, a declarat Doroftei.

comments

comments