full screen background image

Parwana, al doilea copil al unei familii de afgani, cel mai tânăr solicitant de azil din România

O fetiță care a văzut lumina zilei marţi mărește numărul persoanelor cazate în Centrul de Proceduri și Cazare a Solicitanților de Azil din Rădăuți. Micuța este al doilea copil al unei familii de afgani, solicitanți ai unei forme de protecție internațională din partea statului român.

Marţi, o tânără de 21 de ani, din Afganistan a născut, la un spital din municipiul Rădăuți, o fetiță de 2,6 kg, perfect sănătoasă.

Micuța, pe nume Parwana, este al doilea copil al unei familii de afgani, solicitanți ai unei forme de protecție internațională în România.

Aceștia, au ajuns în țara noastră la începutul lunii mai, fiind cazați în Centrul de Proceduri și Cazare a Solicitanților de Azil Rădăuți, unde parcurg procedura de azil.

După zilele necesare de spitalizare, Parwana împreună cu mama ei se vor întoarce în Centru, unde sunt așteptate de tată şi de sora mai mare în vârstă de 6 ani.

În perioada următoare polițiștii îl vor înregistra pe nou-născut drept cel mai tânăr solicitant de azil din România.

Evenimentul a creat bucurie în rândul persoanelor cazate și, totodată, pentru personalul centrului, cu toții fiind nerăbdători să o cunoască.

Centrul Regional de Proceduri și Cazare a Solicitanților de Azil Rădăuți are o capacitate de 150 de locuri, gradul de ocupare este de 30%, iar 10 dintre persoanele cazate sunt minori.

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza