full screen background image

Poroşenko a promulgat legea privind controlul comun la frontiera dintre Ucraina şi Republica Moldova

Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, a promulgat joi Legea cu privire la ratificarea Acordului privind controlul în comun al persoanelor, mijloacelor de transport şi mărfurilor în punctele comune de trecere a frontierei de stat moldo-ucrainene, în prezenţa premierului moldovean Pavel Filip, aflat într-o vizită la Kiev, cu ocazia participării la un forum de securitate, informează Moldpres şi Deschide.md.

Premierul moldovean a salutat promulgarea acordului, ceea ce va permite Republicii Moldova să controleze pe deplin frontiera de stat moldo-ucraineană, inclusiv pe segmentul transnistrean. Controlul în comun la frontieră a început la 17 iulie 2017 în punctul de trecere Cuciurgan-Pervomaisk, aflat pe teritoriul Ucrainei.

Legea cu privire la ratificarea Acordului privind controlul în comun al persoanelor, mijloacelor de transport şi mărfurilor în punctele comune de trecere a frontierei de stat moldo-ucrainene a fost ratificată de Rada Supremă a Ucrainei (parlamentul unicameral) la 1 martie. Intrarea în vigoare a documentului va permite extinderea controlului în comun la toate punctele de trecere a frontierei moldo-ucrainene. Pavel Filip şi Petro Poroşenko au menţionat că astfel va fi asigurată o luptă mai eficientă împotriva criminalităţii şi contrabandei la graniţă şi va spori securitatea regională.

Cei doi oficiali au subliniat relaţiile excelente între Republica Moldova şi Ucraina şi au convenit să menţină în continuare un dialog politic activ pentru implementarea tuturor documentelor bilaterale semnate.

Drept priorităţi pentru perioada următoare, Pavel Filip şi Petro Poroşenko au evidenţiat deschiderea podului dintre localităţile Unguri şi Boroniţa şi urgentarea procesului de demarcare a frontierei de stat moldo-ucrainene. AGERPRES

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza